DISTRIBUIȚI

România a scris din nou istorie în canotaj la Campionatul European de la Poznan. După un an în care pandemia a îngregunat pregătirea, rezultatele au fost meritorii, iar din delegație a făcut parte și timișoreanul Marian Enache.

România a luat patru medalii de aur și una de argint și alta de bronz, după luni în care sportivii au stat departe de apă, din cauza pandemiei, iar apoi, cu un cantonament draconic, în care își ridicau cu lunile mâncare la casoletă, pentru a mânca singur în cameră. Dincolo de medaliați, la Poznan a concurat și Marian Enache, la dublu vâsle, alături de Ioan Prundeanu. În calificări au fost primii dintr-o srie de cinci, cu timpul de 06:12.860.

A urmat locul doi în semifinale, ăn Urma Olandei, cu timpul de 06:16.800. Timpul din semifinală ar fi fost suficient pentru aur. În finala A, Enache și Prundeanu au scos doar timpul de 06:24.740, la șase secunde în urma olandezilor, care au luat aurul.  Barca României de dublu vâsle este și calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Mai spunem că după reconfigurarea întregului calendar din acest an, Campionatul Național de Fond, pe distanța de 6000 de metri, care se ține tradițional la Timișoara în aprilie și deschide sezonul, va avea loc. Competiția e programată la mijloc de noiembrie, așadar, va ”închide” sezonul pe apă.

LĂSAȚI UN MESAJ