DISTRIBUIȚI

Guvernul stă pe un butoi de pulbere, air liberalii din jurul lui Florin Cîțu sut tot mai disperați că le fuge pământul de sub picioare. Ministrul Muncii și Protecției Sociale Raluca Turcan a venit vineri în vizită la Timișoara, sub pretextul unui control al insittuțiilor din subordine, dar în fapt, pentru promisiuni populiste.

După ce a avut tupeul să le spună oamenilor din alte zone ale țării să-și mai ia și alte locuri de muncă pe lângă cel principal, Turcan a realizat că venitul minim din România este o rușine. ”În ceea ce privește salairul minim, concluzia unanimă este că salairul minim în România trebuie să crească, pentru cp nivelul este insuficient. Important este ca creșterea să se regăsească și în creșterea puerii de cumpărare și sș fie suportată și de mediul economic. Până la finalul lunii octombrie ne orim să punem o versiune pe masa negocierilor, pentru a oferi și predicitibilitate mediului de afaceri cu privire la salariul minim ce va intra de anul viitor. Creșterea salariului minim va opri plecarea oamenilor în străinătate”, a spus Raluca Turcan

Ministrul a fost însoțit la Timișoara de Maria Mareș, președintele ANOFM, dar și Danteș Bratu, inspectorul general de la Inspecția Muncii. Alături de vicepreședintele CJT, Alexsndru Proteasa, delegația a vizitat Casa de Pensii, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecții Sociale, dar și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă. S-a verificat stadiul dosarelor de pensii, dar și dosarle pentru noua lege a consumatorului vulenrabil, în acest caz, cei care se vor încălzi cu combustibil solid.

Desigur, totul este foarte discutabil în contextul instabilității guvernamentale din România, astfel că nu putem să nu ne gândim la o promisiune cu caracter electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ