Absolvenții de clasa a VIII-a care nu au fost repartizați la liceu sau la școala profesională mai au o șansă acum, la finalul lunii august. În Timiș, mai sunt locuri doar la școlile profesionale.

La finalul lunii va avea loc etapa a treia de admitere în învățământul liceal și profesional, pentru candidații din promoția curentă, sau cei ce nu împlinesc 18 ani până când începe noul an școlar, dar nu au începtu niciodată clasa a IX-a. În perioada 22-25 august, absolvenți depun cereri la unitățile de învățămâtn de proveniență, iar școala va trebui să certifice datele și să le transmită Comisiei județene de admitere până în 26 august. În 29 august, ora 9, la Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon” va avea loc ședința publică de repartizare, de la ora 9.

Mai întâi vor fi repartizați candidații care au susținut Evaluarea Națională, iar apoi, cei care nu au trecut prin acest prim examen, în ordinea mediilor din clasele V-VIII. În Timiș, mai sunt locuri doar la școala profesională. ”Avem 330 de locuri libere la profesională, astăzi”, a transmis inspectoarea școlară generală, Aura Danielescu. După prima etapă, în județ mai erau 346 de locuri la școala profesională și 55 la liceele vocaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ