DISTRIBUIȚI

Județul Timiș va fi unul dintre cele opt din țară în care se vor înființa centre regionale de consiliere pentru agresori, mai precis, cei care sunt acuzați de fapte de violență domestică. Totul se va face printre-un parteneriat între CJT, DGASPC Timiș și Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES).

În acest sens, se va aproba parteneriatul tripartit la o viitoare ședință de consiliu județean. CJT și DGAPSC, instituția subordonată primei, vor trebui să identifice locația pentru centru și să asigure banii pentru funcționare pe timpul implementării proiectului, dar și cinci ani după finalziarea acestuia. ”Răspundem prompt și pozitiv la propunerile concrete de rezolvare a unor probleme. Violența domestică este o realitate ignorată de prea mult timp și necesită o mai mare implicare a autorităților publice. Parteneriatul cu cei de la ANES ne permite să ne asumăm un rol activ în gestionarea situației, beneficiind atât de expertiză în domeniu, cât și de o finanțare nerambursabilă. Avem astfel toate ingredientele necesare pentru a pune pe picioare această activitate de consiliere foarte importantă”, a declarat Alin Nica.

Cele opt centre din România vor fi finanațte cu bani din Norvegia. în cadrul proiectului „Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România” derulat de ANES. Inițiativa beneficiază de o finanțare de 2.5 milioane euro, prin intermediul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021. Pe lângă înființarea centrelor propriu-zise, se urmărește și elaborarea unei metodologii unitare și unui set standardizat de instrumente la nivel național pentru lucrul cu agresorii și instruirea furnizorilor de servicii sociale asupra modului de lucru cu aceștia.

foto: ziarulromanesc.es

LĂSAȚI UN MESAJ