După tradiționalele școli de vară organizate deja, Universitatea Politehnica din Timișoara are acum și o a treia, în premieră. Se numește Școala Germană de toamnă, dar fiind tot vacanță pentru studenți, o putem considera și de vară.
Astăzi a avut loc deschiderea școlii germane de toamnă, de la ora 10, la Biblioteca UPT. De astăzi până vineri inclusiv are loc școala, cu studenți din România, Serbia și Ungaria. Au fost la deschidere profesori și experți în istorie. Ana-Maria Dascălu-Romițan , care a transmis la deschidere mesajul decanului Facultății de Științe ale Comunicării din cadrul UPT. Tema centrală e perioada comunismului, și, de aceea, studenților le-a vorbit Istvan Deak, specialist în istoria comunismului. Urmează pentru studenți atru zile de prelegeri, prezentări, discuții, explorări urbane și ateliere, toate în limba lui Goethe.
Se va vizita și Memorialul Revoluției pe parcursul Școlii germane de toamnă. „„Scopul nostru este să oferim tinerilor oportunitatea de a învăța despre comunism, o perioadă istorică puțin cunoscută de generația lor. Participanții au ocazia să împărtășească experiențele lor personale și familiale, contribuind la o înțelegere interculturală mai profundă a acestui subiect”, a declarat Rik Kiessling, lector DAAD, coordonatorul evenimentului, totodată profesor la UPT.
Studenții din cele trei țări vor putea schimba idei despre cuma fost comunismul în cele trei țări. Activitățile didactice sunt susținute de o echipă internațională de lectori, printre care se numără Joachim Crass (DAAD Sibiu), Andreas Leutzsch (DAAD Cluj) și Rik Kiessling, lector DAAD și cadru didactic la Facultatea de Știinte ale Comunicării. Evenimentul este organizat în colaborare cu Serviciul German de Schimb Academic (DAAD).