Jucătorii de la RCM Timișoara Saracens au tras din greu pentru victoria cu 30-28 obținută cu Steaua, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”. Prima etapă i-a prins pe bănățeni încă cu multe greșeli de joc. În acest context, Steaua conducea la pauză cu 18-17. Până la urmă, doar ultimele două lovituri de pedeapsă ratate de Dănuț Dumbravă au făcut ca victoria să revină gazdelor, fapt recunoscut și de staff-ul galben-albaștrilor.

Primele puncte au venit după o acțiune a trei-sferturilor bănățene, cu Shennan, Kinikinilau și Moala, care a marcat primul eseu în minutul 6, trasnformat de Calafeteanu pentru 7-0. Replica Stelei a venit după doar trei minute, când elevii lui George Sava au bifat un eseu prin Baraulea, după o acțiune cu grămada. Dumbravă a transformat, iar scorul a devenit egal, la 7-7. Gazdele au presat mult în jumătatea Stelei, iar Jody Rose a și încercat un dropgol, trecut pe lângă bețe. Timișoara a primit o lovitură de pedeapsă, transformată de Calafeteanu la 10-7 în minutul 17. Patru minute mai târziu, după o acțiune pe contraatac, Conache a venit cu al doilea eseu al gazdelor, care a fost transformat de Calafeteanu, pentru 17-7. Steliștii au marcat și ei încă un eseu, prin Petelo Tupou, dar încercarea a rămas netransformtă, iar scorul, 17-12. Totuși, până la pauză, Dumbravă și-a adus coechiperii în avantaj, după două penalități trasnformate, pentru 17-18.

După reluarea jocului, Timișoara a revenit din nou în avantaj, după un eseu marcat în minutul 46, după ce pachetul de înaintare a împins cu grămada până în terenul de țintă advers. Calafeteanu nu a transformat, scorul a rămas 22-18, iar cinci minute mai târziu, Dumbravă a punctat pentru 22-21, dintr-o altă lovitură de pedeapsă. Timișorenii au început să facă schimbări, dar eseul a venit tot în tabăra Stelei, prin Mototolea, transformat de Dumbravă pentru 22-26. Până la urmă, cei proaspeți de pe bancă s-au simțit și în jocul gazdelor. În minutul 64, Ionuț Mureșan, la primul eseu pentru galben-albaștri, a bifat eseul de 27-28, rămas și acesta netransformat. Finalul jocului a fost strâns, iar timișorenii au punctat printr-o lovitură de pedeapsă a lui Conache, pentru 30-28. Bănățenii au tremurat serios pe final, când Dumbravă a avut două lovituri de pedeapsă, din pozițiile dificile, și le-a ratat pe ambele, astfel că victoria a revenit gazdelor, și punctul bonus defensiv, Stelei.

RCM Timișoara Saraces: 1. Țăruș, 2. Căpățână, 3. Manasa, 4. Lazăr, 5. Drenceanu, 6. Morrison, 7. Ianuș, 8. Burcea, 9. Calafeteanu, 10. Rose, 11 Moala, 12. Kinikinilau, 13. Umaga, 14. Shennan, 15. Conache. Au mai intrat: Militaru, Mureșan, Sefanaia, Mariș, Gorcioaia.

Secundul Sosene Anesi a recunoscut că echipa sa a jucat prost și că oaspeții meritau victoria: „Sunt foarte dezamăgit de meciul de astăzi. Steaua a jucat foarte bine astăzi. Singurul aspect pozitiv e că am câștigat acest meci. Vom face luni analiza video a jocului. Steaua ar fi meritat să câștige acest meci, ca să fiu sincer. Cred că de data aceasta am avut noroc. E un joc de 80 de minute, orice se poate întâmpla, Toate echipele sunt foarte tari și își doresc să câștige titlul. Nu e o scuză că am jucat un singur meci-test, așa au făcut majoritatea echipelor. Noi nu am jucat la nivelul la care ne doream să o facem. Cei care au venit de pe bancă au adus un plus, deși Steaua a pus multă presiune pe noi pe final”.

Gabriel Conache, care a primit premiul de omul meciului din partea FRR, ne-a declarat: „Nu ne-am făcut deloc jocul, dar totuși avem de unde să plecăm. Sper să creștem de la meci la meci, e începutul anului, și să terminăm victorioși la finalul lui. Au fost multe greșeli, luni vom face analiza la ședința video. Nu am subestimat adversarul, am știut că s-au întărit, că au un antrenor nou care le-a impus un stil diferit de joc. Steaua și-a făcut jocul azi, dar am ieșit victorioși, asta e tot ce contează”.

Antrenorul Stelei, George Sava, a punctat că e mulțumit de cum au jucat elevii săi: „Trebuie să ne rezumăm la muncă, ghinionul e când bate vântul. De data aceasta, a fost vine noastră. Dacă eram puțin mai atenți, un pic mai concentrați în fazele statice, dacă veneam mai prompt în racord, poate puteam produce surpriza. Noi ne bucurăm că am reușit să facem un meci bun, sperăm în continuare să facem meciuri cât mai bune, suntem la început de drum. Îmi pare rău că s-a retras Farul, dar am reușit să prindem niște jucători buni, cu un potențial bun, care se pare că se potrivesc pe profilul echipei noastre. Se pare că suntem pe un drum bun, e muncă multă. Acesta a fost primul meci, în campionat, rămâne de văzut. Timișoara este o echipă bună, locul trei în campionat, au un potențial foarte bun”.

Etapa viitoare, RCM Timișoara Saracens are o deplasare de foc, pe terenul celor de la Baia Mare.

Anda DELIU

LĂSAȚI UN MESAJ