DISTRIBUIȚI

Agitație oarecum previzibilă luni, când șefa DSP Timiș, Mariana Rădulescu, a fost schimbată după nici o lună de mandat. Noua directoare este Mihaela Valcovici, medic cardiolog, numită oficial luni. Pe lângă schimbarea fostei juriste din fruntea DSP Timiș, informațiile ”pe surse” sunt că se pregătește schimbarea Olimpiei Oprea de la Spitalul Municipal Timișoara!

DSP Timiș a fost condusă până la începutul pandemiei de coronavirus de Cornelia Cismaș-Malac, economistă în cadrul instituției. După bâlbele de la cazul morților din blocul de pe strada Mioriței și comunicarea deficitară a informațiilor la începutul epidemiei de coronavirus în Timiș, mandatul interimar, care începuse în 2018, al Corneliei Cismaș-Malac a încetat, dar fosta șefă a rămas directoare economică a instituției. Detașată la conducerea instituției, după ce PNL efectiv nu a găsit niciun funcționar public doritor, a fost Mariana Rădulescu, juristă la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, considerată mai degrabă apropiată de PSD. Rădulescu a părut și mai depășită de situație decât predecesoarea sa și a avut discuții contradictorii cu Prefectura Timiș, condusă de Liliana Oneț, dar și cu Olimpia Oprea, directoarea Spitalului Municipal, de care aparține Maternitatea Odobescu.

Acum, soluția găsită este doctorul cardiolog Mihaela Valcovici, de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, unde au existat două decese ale unor pacienți cu coronavirus, și un caz de îmbolnăvirea la o tânără doctoriță, a cărei stare însă nu a fost gravă. ”Începând cu data de 6 aprilie 2020, la conducerea DSPJ Timiș este numita, prin ordin de ministru, Dr. Mihaela Daniela Valcovici, pe funcția de director executiv. Domnia sa este medic de medicină internă și cardiologie și vine din echipa Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, după o activitate de peste zece ani. Parcursul profesional al dr. Valcovici include practica de specialitate și cercetare în centre din țară și străinătate. Numirea sa la conducerea DSPJ Timiș vine într-un moment de maximă importantă pentru gestionarea segmentului de sănătate publica pentru populație”, transmite DSPJ Timiș.

”Bomba” e că urmează să fie înlocuită și Olimpia Oprea, directoarea Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara! Cel mai probabil, pe ambele le ”costă” funcția din cauză că șefa DSP a refuzat să carantineze maternitatea Odobescu, una cu 25 de cazuri confirmate de coronavirus, dar și pentru lipsa de echipamente de protecție invocată de cei de la Municipal, în discordanță clară cu ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean, unde Raul Pătrașcu a făcut stocuri din decembrie și acum a adus inclusiv un fel de cabină în care medicii sunt stropiți cu biocide. Olimpia Oprea e pe finalul mandatului de manager la Spitalul Municipal. Concursul pentru o nouă funcție îl organizează Primăria Municipiului Timișoara, dar pandemia a anulat susținerea probelor.

De câteva zile, spitalele au trecut în subordinea directă a Ministerului Sănătății, astfel că Olimpia Oprea poate fi schimbată din funcție. Aceleași surse ne vorbesc că favorit să-i ia locul e medicul Daniel Malița, radiolog. De când a izbucnit criza coronavirusului, mai multe șefe de instituții s-au angrenat în dispute. Mai întâi, șefa IȘJ Aura Danielescu, pusă de guvernarea PSD, s-a certat cu prefecta. La final de mandat, a fost înlocuită. Apoi, șefa DSP s-a certat cu Liliana Oneț și Olimpia Oprea, ambele PNL. Acum, Rădulescu și Oprea ar fi înlocuite și ele. Chiar și așa, dacă Oprea ar fi schimbată, la fel că Rădulescu, la finalul stării de urgență, ar putea, teoretic, câștiga concursul de manager organizat de primărie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ