DISTRIBUIȚI

Peste 3000 de timișoreni au fost implicați în peste 140 de activități prin cinci inițiative ce au fost finanțate prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”. Banii au venit de la Fundația Comunitară Timișoara, iar proiectul a ajuns la final.

Cinci proiecte au câștigat finanțare. Unu s-a numit „Shakespeare’s English Garden”, al Asociației de Intervenție și Regenerare Comunitară, și a presupus o grădină în curte la Liceul Teoretic ”William Shakespeare”. Proiectul „Capitala în Curtea TA” a însemnat 16 evenimente culturale şi de socializare în patru comunități, realizat de Asociaţia Culturală Diogene. Alt proiect a transformat containere maritime în locuințe modulare, cu 12 ateliere. S-a numit ”a.home”, al Asociației Centrul Cultural Plai, cu Fundația de Abilitare Speranța (UnLoc). Inițiativa ”Psihoeducație pentru Timișoara” al Superhumans România a fost dedicat sănătății mintale și a însemnat 20 de evenimente și cinci intervenții artistice. Uniunea Artiștilor Plastici a organizat 48 de evenimente prin proiectul ”Artă în comunitate”.

Fundația Comunitară Timișoara apreciază că lucrurile au decurs foarte bine. ”«Fondul pentru un viitor mai bun în comunități» a potențat dorința de schimbare în bine și implicare a timişorenilor. Ne bucurăm foarte tare că am putut să sprijinim soluții civice noi și relevante – evenimente dedicate promovării psihoeducaţiei, ateliere dedicate artei şi stării de bine, ce au avut loc în aer liber şi în spaţii neconvenţionale, o iniţiativă pilot de locuire socială pentru persoanele aflate în risc, o curte şcolară amenajată cu ajutorul voluntarilor – care au acţionat la firul ierbii şi care pot fi o sursă de inspiraţie şi modele de acţiune şi pentru alţi locuitori cu iniţiativă din oraşul nostru şi nu numai”, spune directoarea Daniela Chesaru.

Bani au venit prin microgranturi nerambursabile, în valoare de de 245.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ