DISTRIBUIȚI

În continuare, autoritățile statului, inclusiv cele locale, par să fie optimiste în ceea ce privește campania de vaccinare împotriva coronavirusului, în speță, rapiditatea începerii acesteia. Dominic Fritz spune că în Timișoara vor fi 17 astfeld e centre de vaccinare. De asemenea, proiectul ”Oxigen” a ajuns în stadiul în care primele concentratoare de oxigen au ajuns la bolnavi care au rămas izolați la domiciliu.

Fritz e optimist că vaccinarea va începe după 15 ianuarie. ”Speranța finalului acestei pandemii este acest vaccin. Eu sper ca toți cei care pot să se vaccineze să o facă. Ar fi frumos dacă noi din Timișoara am trimite semnale că o întreagă comunitate înțelege că vaccinul este o dovadă de iubire față de ceilalți. Noi o să facem 17 centre de vaccinare. vor fi 7 în locațiile spitalelor din oraș, 10 le vom amenaja noi în clădirile din cadrul primăriei. Cel mai probabil vor fi 4-5 realizare în clădirea de pe intrarea Doinei, unul la Policlinica Studențească din Complexul Studențesc, 1 la Centrul de Medicină Dentară pentru școlari de pe strada Carusso și în încercăm să mai identificăm săli de sport, să mai punem 3-4 centre”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Prin campania ”Oxigen pentru Timișoara” s-au adunat peste 1,6 milioane de lei, dintre care se cumpără concentratoare de oxigen și pulsoximetre, care vor fi date celor care aleg să stea izolați acasă, deși nu au tocmai o formă ușoară de covid-19. ”Direcția de Asistență Socială va prelua un fel de dispecerat unde medicii de familie pot să ceară concentratoare și pulsoximetre. Cererile sunt transmise la Fundația Comunitară, care se va ocupa de distribuție. Am înțeles că ieri au fost livrate primele concentratoare la pacienți care acum pot respira mai bine”, a punctat primarul german.

 

LĂSAȚI UN MESAJ