În acest weekend, timișorenii vor putea pedala în Serbia, deoarece frontiera de pe pista de biciclete de la Uivar va fi deschisă. Cum pe viitor, acolo ar trebui să apară un punct de trecere a vamei, pe pistă și pe Bega, Asociația de Promovare și Dezvoltare a Turismului Timiș pregătește promovarea counei vecine, Otelec.

Pe vremuri, se spune că vaporul venea săptămânal de la Otelec la Timișoara, joi, iar gospodinele cumparu direct de pe punte. Este un obicei care se dorește a fi recultivat. CJT a deschis pista de biciclete, dar se vor putea închiria, sâmbătă și duminică, și biciclete din Otelec, direct. În zonă este un sit important, Natura 2000 – Conservarea vânturelului de seară, dedicat păsării care trăiește pe pajiștile dintre Uivar, Sânmartinu Maghiar și Otelec, sau pe pajiștile de lângă drumul Uivar-Pustiniș. Cea mai veche casă din sat datează din secolul XIX. Atunci a fost școală și casă de rugăciune, iar azi e muzeul artistului Geza Molnar.

De asemenea, deși Otelec era comună majoritară maghiară, suntem sfătuiți să nur atăm o vizită la cimitirul evreiesc. În Iohanisfled (Ionel) există o frumoasă fermă de struți, iar din Otelec se pot cumpăra suveniruri făcute de Manuela Marchiș și Cezar Blanda. Usturoiul de Otelec e renumite, iar Daniel Veja vinde. De asemenea, există pâine proastpă. ia rmasa de poate servi al pizzerie Bikmania. La Bar Park vă puteți procuroa desertul: faimosul kurtos colacs.

LĂSAȚI UN MESAJ