DISTRIBUIȚI

În contexutl pandemiei de coronavirus, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara are putea pierde finanțarea pentru spitalul modular de ATI! Problema e legată de terenul pe care să se ridice structura, una care ar fi foarte utilă și în epoca post-pandemie.

La inițiativa directorului Raul Pătrașcu și a lui Dorel Săndesc, s-a depus un proiect pentru o unitate modulară de 22 de paturi ATI. Inițial, spitalul a propus să ridice construcția pe terenul gol din fața centrului Oncogen, teren al unitășii sanitare, unde spațiul era suficient. Primăria a refuzat însă să acorde certificatul de urbanism, pe motiv că nu se poate construi pe spațiul verde! Ulterior, spitalul a propus un teren din spatele Clincii de Ortopedie, în formă de L. Terenul are pe el de ani de de zile o fundație făcută pentru o clădire care nu s-a mai făcut niciodată. Acest teren este al primăriei, iar pașii se bat pe loc pentru obținerea dreptului de a-l utiliza efectiv.

Fritz spune că mai e nevoie de câteva verificări. ”Inițial, într-adevăr, Spitalul Județean a propus un teren din fața spitalului, dar care este spațiu verde și nu se poate construi pe spațiul verde. Am identificat alt teren, în spatele unor blocuri și a Casei Austria, unde din 2019, primăria are un teren de 400 m. Am primit o solicitarea din partea Spitalului Județean. Nu vreau să mă pronunț încă, trebuie să mai facem niște verificări legale. Dacă nu ne stă nimic în cale, vom putea să dăm în administrare acel teren. Noi susținm acest proiect al unui spital modular la Spitalul Județean”, a spus Fritz.

Spitalul modular ar costă aproape 3 milioane de euro, iar finanțarea se poate asigura pe POIM. Termenul pentru dpeunerea documentației mai este doar de câteva săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ