DISTRIBUIȚI

Liberalii au marșat în această campanie electorală pe muzeele din Timișoara. După ce au promis că Muzeul Revoluției va purta numele ”Lepa Bărbat”, prima victimă de la Revoluția română, în ultima ședință de Guvern dinainte de alegeri, Muzeul de Artă din Timișoara a a fost declarat muzeu de importanță națională.

Consecința acestui fapt este că instituția urmează să-și schimbe numele. ”Sunt încântat să aflu că Muzeul de Artă Timișoara a fost recunoscut ca muzeu de importanță națională și că va primi titlul de Muzeul Național de Artă Timișoara! Este un moment deosebit de important pentru echipa care a construit dosarul, pentru toţi colegii care au contribuit la acest succes. Patrimoniul și expoziţiile urmează să intre în circuitul național și să devină astfel mult mai cunoscute și apreciate de specialiști și de publicul larg din România și din întreaga lume”, a declarat directorul Muzeului de Artă, Victor Neumann.

Muzeul găzduit de Palatul Baroc găzduiește expoziții temporar, dar și șase expoziții permanente: – 1+1+1 & SIGMA în colecțiile Muzeului de Artă Timișoara, Pictură veche bănățeană, Icoane bănățene, Artă modernă românească, Corneliu Baba, Artă Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ