DISTRIBUIȚI

A venit vara,a venit și vacanța pentru elevi, dar taberele școlare rămân o amintire a altor vremuri. Județul nostru avea cinci astfel de locații, iar două dintre ele ar putea fi reutilizate, însă tot procesul este oprit din cauza tranziției creării structurilor noului Minister al Familiei și Tineretului.

Taberele care ar putea redeveni funcționale sunt cele de la Chevereșu Mare și Poieni Strâmbu, care ar necesita, și ele, ceva renovări. Problemalor s-a discutat în cadrul colegiului prefectural din iunie. ”Pentru deschiderea acestor locații este nevoie de realizarea unor lucrări de reparații pentru care am tot solicitat fonduri, precum și de personalcontractual. În primul trimestru nu s-au alocat bani. În contextul reorganizări instituționale, bazele rămân închise. Ele sunt funcționale din punct de vedere logistic și administrativ, dar nu au activitate. Mai e nevoie de avizări pentru asta trebuie să actualizăm toate contractele, de alimentație, igienă, pază, iar pentru asta, e nevoie de buget”, a spus Aurel Cotarca, de la Direcția de Sport, care în avea și taberele în subordine.

Încă din 2017, CJT a votat să preia cele două tabere, de la Chevereșu Mare și Poieni Strâmbu. Solicitarea s-a trimis atunci la Ministerul Tineretului și Sportului, care a răspuns că era nevoie de realizarea unor proceduri birocratice, precum intabulările. Totul este în continuare blocat și acum, după cinci ani, deoarece înființarea Ministerului Familiei și Tineretului va presupune înființarea unor direcții județene aferente, care vor prelua taberele de la cele de Sport. ”Poate n-ar strica aceste tabere să ajungă la CJT. E păcat să nu fie la cei interesați. Există aceste baze, această infrastructuă, chiar într-o stare mai precară, care poate fi pusă la dispoziția comunității”, a spus prefectul Mihai Ritivoiu.

 

Cei de la Direcția deSprot speră că totuși, procesul să se poată relua până la sfâritul verii, dar pare greu de crezut. Din păcate, celelalte trei tabere care funcționau odinioară în județul Timiș, cele de la Bogda, Herneacova și Poieni Sat nu sunt deloc într-o stare care să dea speranța redeschiderii…

foto: djst-timis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ