DISTRIBUIȚI

O asistentă medicală de la Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara este internată de miercuri la Spitalul de Boli Infecțioase, după ce s-a confirmat că are coronavirus. 11 cadre medicale colegi cu ea sunt în aceste zile în autoizolare, iar pentru pacienții internați care au interacționat cu femeia, încă se așteaptă rezultatele testelor PCR.

Asistenta medicală lucrează la Spitalul CFR la secția de Medicină Internă și ultima dată a intrat în unitatea spitalicească ce aparține de Ministerul Transporturilor luni, în tură de 12 ore. Marți i-a venit rezultatul testului de covid-19, pozitiv. Femeia mai lucrează și la un centru de permanență din oraș, dar și la o clinică privată de medicina muncii. 11 cadre medicale de la Spitalul CFR sunt acum în autoizolare. ”11 cadre medicale care au intrat în contact cu asistenta sunt acum în perioada de autoizolare la domiciliu, conform metodologiei INSP. Se ia în calcul ziua ultimului contact, tura de luni. Dacă vor avea simptome, vor anunța DSP-ul și se vor parcurge procedurile”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Adela Filipescu.

Pacienții care au intrat în contact cu asistenta au fost testați de coronavirus, iar acum se așteaptă rezultatele. Altfel, cei din spital au convingerea că asistenta medicală a luat virusul din altă parte, deoarece toți pacienții internați în Spitalul CFR sunt verificați înainte. Deși este spital-suport pentru coronavirus, deocamdată, de când a început pandemia, la CFR nu s-au adus pacienți cu noul virus. ”Toți pacienții noștri sunt testați înainte de a fi internați. Nu avem niciun pacient cu coronavirus. Pacienții care au luat contact cu asistenta au fost testați toți. Așteptăm rezultatul. Noi credem că a luat virusul din altă parte, pentru că noi nu am avut niciun caz în spital”, a precizat Filipescu.

DSP Timiș nu a dat o statistică a cadrelor medicale infectate cu coronavirus, infectate de la început de pandemie și până în prezent. Deși au circulat multe zvonuri pe  rețele de socializare, acesta e primul caz de covid-19 de la Spitalul CFR. ”Este primul caz de infectare din spitalul nostru”, a mai spus Adela Filipescu.

Am solicitat în această dimineață la DSP Timiș un număr exact al cadrelor medicale infectate din județ, ținând cont că au fost cazuri la Serviciul Județean de Ambulanță, Spitalul Municipal Timișoara, Spitalul Județean Timișoara, Institutul de Boli Cardiovasculare și Spitalul Municipal din Lugoj. Până la ora publicării articolului, nu am primit un răspuns.

Între timp, DSP Timiș a răspuns că sunt 83 de cadre medicale infectate cu coronavirus de la începutul pandemiei și până în prezent, în cel mai vestic județ al țării.

foto: facebook.com/pg/SpitalClinicCFTimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ