Anul acesta, o parte a Festivalului George Enescu are loc în județul nostru, cu șase concerte la Timișoara și unul la Lugoj. Joi seara, melomanii se pot bucura de o nouă reprezentație muzicală de excepție.

La mijloc de septembrie, la Sala Capitol are loc cocncertul susținut de Camerata Bern, o orchestră de cameră de renume mondial. 15 soliști de excepție vor fi pe scenă. Directorul artistic al ansamblulu este violonista Patricia Kopatchinskaja, din 2018. anul acesta, Rotary Cetate Timișoara s-a implicat pentur două cocnerte din cadrul festivalului, inclusiv Manchester Camerata. ”Este începutul unei noi tradiții la Timișoara, pe care sperăm să o putem onora la fiecare doi ani. Pentru Rotary Cetate este o onoare să fie partener în această călătorie culturală alături de Festivalul Enescu”, susține Andreea Lutz, fosta președinte Rotary Cetate și inițitoarea proiectului.

Cocnertul începe la ora 19. Iată programul:

PATRICIA KOPATCHINSKAJA vioară și conducere muzicală

Program:

Moartea și fata

Nörmiger Dance of Death (ar. Michi Wiancko)

Anonim Cântare bizantină pe Psalmul 140 pentru vioară solo și orchestră de coarde (ar. Patricia Kopatchinskaja)

Schubert Cvartetul de coarde nr. 14 în re minor D 810, Moartea și fata (ar. pentru orchestră de coarde de Patricia Kopatchinskaja)

Schubert Moartea și fata D 531 (ar. pentru voce și orchestră de coarde de Michi Wiancko)

Gesualdo Moro, lasso, al mio duolo, Caietul VI

Kurtág Ligatura-Message to Frances-Marie (The Answered Unanswered Question) op. 31b

Kurtág Ruhelos din Kafka-Fragmente pentru vioară op. 24

 

Rotary Club Cetate a mai organizat anul acesta și spectacolul „Români celebri care au cucerit lumea”. Festivalul George Enescu a început în 27 august la București și se va termina la data de 24 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ