DISTRIBUIȚI

Deși traficul de migrați este infracțiune, se pare că sunt timișeni care pentru bani, riscă și transportă transfugi cu mașina. Un astfel de șofer a fost prins ieri seară la Giulvăz, cu cinci migranți în vehicul.

Mașina a fost oprită ieri seara la ora 21 de polițiștii de frontieră ai Sectorului Cruceni, care făceau controale la Giulvăz. În vehiculul condus de șoferul român se mai aflau cinci migranți. Cei șase au fost duși la sediul poliției de frontieră pentru un control, iar în prealabil, un echipaj medical sosit la fața locului le-a făcut triajul epidemiologic. Acolo, cei cinci bărbați au spus că au trecut frontiera verde din Serbia în România. Migranții provin din Afganistan și au vârstele cuprinse între 16 și 25 de ani.

Cât despre șoferul de 34 de ani, a declarat că intenționa să-i ducă pe cei cinci la Timișoara, contra sumei de 400 de euro. S-a deschis un dosar pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Șoferul e cercetat pentru infracțiunea de trafic de migranți. El a fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă.

foto. politiadefrontiera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ