SCM USV Timișoara a triumfat la scorul de 71-12 în meciul cu U Cluj, din a doua rundă a returului Ligii de Rugby. Firește, a fost un nou succes cu punct bonus ofensiv.

Clujul a reușit să reziste cât de cât până în minutul 16, la eseul lui Shennan, cu transformarea reușită de Rupanu. A urmat o încercare a lui Tedoradze, transformat tot de Rupanu. A treia încercare, deși la centru, a lui Iliesa, nu a mai reușit să o transforme același Rupanu, care a trimis în bară. Jipa a ajuns a aptra oară cu balonul în terenul de țintă, transformat de același Rupanu. Tedoradze a fost eliminate temporar, iar cu om în plus, clujenii au dat eseu prin Khurtsilava, transformat de Mîrza la 27-7. Până la pauză, Iliesa a reușit un eseu, tot rămas netransformat, și la vestiare s-a intrat cu 31-7.

La reluarea jocului, Onsando a reușit să dea alt eseu, transformat de Rupanu. Nouarul Timișoarei a fost al lui Rupanu, transformat de Jipa. Clujenii au dat un nou eseu, tot prin Khurtsilava, rămas netransformat. A venit apoi un eseu a lui Bucur, transformat de Jipa la 52-13. Tot Bucur a ajuns ulterior cu balonul în terenul de țintă, transformat tot de Jipa. penultima încercare a reușit-o Neculau, transformat de Jipa, iar ultima încercare a fost a lui Ștețco, rămas netransformat. Bănățenii au dat, așadar, 12 eseuri, iar oaspeții, trei.

Antrenorul Mugurel Preda a spus că echipa și-a atins toate obiectivele la acest joc și a vorbit și despre situația de face antrenamente doar în 28, după retragerea lui Dorin Lazăr. ”Obiectiv atins, 5 puncte, mă bucur că nu am avut accidentări pe căldura asta. Așteptăm meciurl următor, e important pentru noi. Veddem dacă vom termina pe primul loc înainte de pauza de vară. Am schimbat destul de mult echipa, am odihnit câțiva jucători care au jucat foarte mult în ultima perioadă. Ceilalți și-au făcut treaba, au intrat în teren. (n.r întrebat despre antrenamente) Socoteala….n-are cum să iasă. Și dacă sunt probleme, putem să rămânem și mai puțini. Deocamdată, aceștia suntem. Suntem bine cum suntem. Lazăr a luat decizia pentru familia lui, o respect. Este mai importantă decât orice. Mergem mai departe. Vedem dacă în vară putem să mai aducem ceva”, a spus antrenorul Timișoarei.

Principalul clujenilor a recunoscut că nu se aștepta să încaseze atâtea puncte. ”Din păcate, am încercat foarte multe, și am concretizat prea puține. Foarte multe atacuri ale noastre pierdute după două-trei faze, cu o echipă, care sigur, e mult peste nivleul nostru. Am încasat foarte multe eseuri. Nu mă așteptam, într-adevăr, la un scor așa de mare. Dar asta e! Timișoara la ora actualăe cea mai în formă echipă din campionat. Multe-multe greșeli care au dus al multe-multe eseuri. Bineînțeles, când încasezi atâtea puncte, ce mai contează că adversarul încasează eseuri. Noi la începutul campionatului ne-am propus să nu încasăm mai mult de 30-40 de puncte, față de anul trecut când încasăm epste 60-70 de puncte. Am reușit să mai atenuăm acest scoruri mair, astăzi, din păcate, nu s-a putut”, a declarat Cristian Săuan.

SCM USV Timișoara joacă din nou vineera viitoare, de la ora 13, la Dinamo.

LĂSAȚI UN MESAJ