Încep înscrierile pentru fotografii dornici să participe la Bienala Națională Imago. Amânată pentru anul acesta, după ce în 2020 nu a avut loc, ediția este dedicată regratului fotograf Liviu Tulbure.

Practic, este vorba de ediția a V-a care are, fatalitate, tematica Aerul, fără ca organizatorii să fii bănuit ce năpasta urma să fie cu pandemia de covid-19. Cei care doresc să participe trebuie să știe că nu se accepta fotografii cu conținut porniografic, antisocial sau discriminatoriu. Nu se admit copii sau imagini prelucrate, dar nici furate de la alși fotografi. De altfel, organizatorii nu își asumă răspunderea în astfel de situații, precum nici la pretențiile terților. Drepturile de autor rămân ale celui ce a trimis poza, în cazul expoziței care se va organiza la Muzeul Banatului, iar organizatorii au doar dreptul de a expune operele.

Lucrările rpemiate vor fi reținute de organizatori, dacă se consideră necesare. iar celelalte, vor fi returnate. Se vor acorda premiile I – Premiul Liviu Tulbure, II şi III. Juuriul din Asociaţia Fotografică f:5,6 poate decide, excepțional, să dea și alte premii sau mențiuni. Va exista o atxă de aprticipare, utilizată pentru premierea câștigătorilor.  Taxa de participare este de 40 lei/participant şi poate fi plătită în contul Asociaţiei Fotografice f:5,6 – RO02 BTRL 0360 1205 D758 61XX la Banca TRANSILVANIA TIMIŞOARA sau prin poștă.

Va exista și o preselecție a fotografiilor. Ele trebuie trimise în format 30x45cm (sau variante ale formatului cu latura mare de 45cm), neînrămate şi fără passe-partout, în termenul stabilit de organizatori. Pentru deteriorări la transport, organizatorii nu-și asumă răspunderea. Ulterior, va avea loc jurizarea, cu personalități din lumea artelor vizuale. Se va ține cotn de încadrare în temă (eliminatorie); idee; tratare artistică; tratare tehnică; originalitate. Juriul va evaluaimaignile fără a ști numele autorului, de aceea, lucrările smenate pe margine vor fi descalificate din start.

Iată regulamentul:

  1. Fiecare participant are dreptul de a înscrie în concurs maxim cinci lucrări fotografice. Acestea vor fi expediate în format digital (tiff sau jpg), salvate la calitate maximă. Fişierul va fi denumit sub forma Nume_Prenume_Titlu. Ca alternativă, lucrările pot fi trimise imprimate pe hârtie fotografică în format 15/21cm (sau variante cu latura mare de 21cm). Fiecare fotografie va avea menţionat pe verso, în colţul din dreapta jos, numele autorului şi titlul lucrării, scrise cu litere de tipar;
  2. Completarea formularului de participare, datat şi semnat. Acesta poate fi descărcat la adresa f56.ro;
  3. CV sumar în domeniul fotografiei (opţional pentru prima fază, obligatoriu pentru cei selectaţi în faza finală);
  4. Dovada plăţii taxei de participare. Pentru cei ce trimit fotografiile imprimate pe hârtie fotografică se poate ca taxa de participare sa fie pusă direct în plic (preferabil recomandat), împreună cu formularul de participare şi eventual CV-ul;
  5. Pentru trimiterile electronice se foloseste una dintre adresele de contact (recomandăm trimiterea pe ambele adrese), iar pentru trimiterile poștale adresa: Asociaţia Fotografica f:5,6 (Raoul M. Şeptilici), str. Pantelimon Halippa, bl. C3, ap. 9, Timişoara – 300358, jud. Timiş.

Iată și calendarul bienalei:

12 noiembrie 2021 – data limită pentru primirea lucrărilor în format electronic(e-mail sau data poştei)

14 noiembrie 2021 – anunţarea rezultatelor preselecţiei organizatorilor

19 noiembrie 2021 – data limită (data poştei) pentru primirea lucrărilor selectate pentru salon printate în format 30x45cm (sau variante)

25 noiembrie 2021 – vernisajul Bienalei (este posibil ca această dată să sufere modificări în funcţie de disponibilitatea spaţiului de expunere al Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara)

Date de contact:

E-mail:imago@f56.ro

raoulm7@yahoo.com

Adresa: Asociaţia fotografică f:5,6 (Raoul Marius Şeptilici)

Str. Pantelimon Halippa bl. C3 ap. 9, Timişoara, jud. Timiș, cod 300358.

Raoul M. Şeptilici tel. 0723519775 sau 0744355235, mail raoulm7@yahoo.com, Cornel Şubran tel. 0721549932 mail cornel.subran@stormmedia.ro sau pe adresa de contact a salonului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ