DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara organizează miercuri și joi ”Career Days” (Zilele Carierei), un eveniment menit să promoveze angajarea și locurile de muncă disponibile. Pe parcursul evenimentului se va semna un parteneriat important, dar se va acorda și încă un titlul de Doctor Honoris Causa.

Locația va fi sediul central al UVT, mai precis, parterul și holul sediului de pe bulevardul Vasile Pârvan. Miercuri și joi, Career Days este programat între orele 9-18. Studenții și absolvenții vor avea ocazia să se întâlnească și să discute cu firme și antreprenori de succes. Vor fi prezente peste 40 de companii, din domenii precum automotive, business process operation, consultanță fiscală, audit, telecom, itc, servicii, sănătate, dezvoltare software, retail, producție sau servicii financiare. Nu vor fi doar zile dedicate interacțiunii între tineri și angajatori. Pe parcursull evenimentului sunt progrmate prezentări și conferințe despre domeniile și specializaările inteligente. Sunt programate 22 de astfel de momente în amfiteatrele A01, A11 și Aula Magna „Ioan Curea”.

Rectorul invită studenții la eveniment. ”După o perioadă îndelungată de limitare a evenimentelor la întâlniri și dialoguri online sau cel mult hibride, ne provoacă o deosebită bucurie să anunțăm organizarea unui eveniment la care anticipăm o participare de public deosebit de largă, un cadru de întâlnire directă a studenților cu reprezentanții companiilor și instituțiilor angajatoare din zona de vest. Grație parteneriatelor de lung parcurs, pe care UVT le-a stabilit cu marile companii angajatoare din regiunea de vest, dar și cu reprezentanți ai mediului antreprenorial din comunitatea județului și regiunii noastre, avem acum oportunitatea de a facilita prezentarea a sute de oportunități de carieră, oferite tinerilor studenți și absolvenți ai UVT, unde vor identifica noi șanse pentru definirea lor ca profesioniști, în cadrul proiectelor și echipelor pe care acești angajatori le promovează. Putem spune că în această săptămână, în cele două zile ale carierei, în spațiul acestui eveniment complex ce se desfășoară la UVT, mulți dintre studenții de azi vor descoperi opțiuni atractive pentru viitorul lor profesional și pentru devenirea lor ca lideri ai lumii de mâine”, spune Marilen Pirtea.

Deschiderea oficială a evenimentului e programată miercuri la 9,30, iar anterior, UVT și Nokia vor semna un parteneriat strategic. Tot miercuri, 25 mai, de la ora 10, i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa Artis dirijorului timișorean Cristian Măcelaru, în prezent director muzical al Orchestrei Naționale a Franței și Dirijor principal al WDR Sinfonieorchester din Köln.

 

LĂSAȚI UN MESAJ