DISTRIBUIȚI

Timișorenii sunt invitați să contribuie la resuscitarea culturii cinematografice în aer liber din Timișoara și să râdă pe nesăturate. Institutul Francez din Timișoara organizează, la Grădina Capitol și la Institutul Francez, o nouă ediție a evenimentului Cinema în aer liber, cu filme despre dragoste, cuplu, relații și vedete.

”Vizionarea unui film în aer liber în serile de vară este o experienţă de neuitat. În 2010 Institutul Francez din Timisoara iniția manifestarea intitulată Zilele Filmului de Umor cu intenția de a zilelefilmuluideumorafis_largecontribui la resuscitarea culturii cinematografice în aer liber în Timișoara, prezentă și apreciată în trecut, dar și de a revitaliza spații care nu erau suficient de exploatate din punct de vedere cultural (Piața Traian, Grădina de vară Capitol). Acest eveniment popular și gratuit a cunoscut un real succes în rândul publicului larg și anul acesta ajunge la cea de-a șasea ediție. Filmele alese pentru această vară vorbesc despre dragoste, cuplu, relații”, menționează echipa IFT.

Filmele alese pentru această vară vorbesc despre dragoste, cupluri, relații și vedete, iar accesul este gratuit în limita locurilor disponibile. Evenimentul are loc în perioada 26 – 28 iunie. În caz de vreme nefavorabilă proiecțiile vor avea loc la sediul Institutului Francez vineri, respectiv în sala Capitol Capitol.

PROGRAM;

Vineri, 26 iunie

(Grădina Institutului Francez, Bd.C.D.Loga, nr.46)

22:00 – BAIEȚII ȘI GUILLAUME, LA MASĂ ! / LESGARÇONSETGUILLAUME, ÀTABLE! (Franța, 2013)

Regia : Guillaume Gallienne. Durata : 87 minute

Film subtitrat în limba română

Sâmbătă, 27 iunie

Grădina de Vară Capitol

21:00 – UFO & VJ U8 / 100% VINYL SELECTION/VIDEO SET

22:30 – Cu ce ți-am greșit noi, Doamne? /QU’EST-CE QU’ON A FAIT AU BON DIEU? (Franța, 2014)

Regia: Philippe de Chauveron Durata : 97 min. Film subtitrat în limba română

Duminică, 28 iunie

Grădina de Vară Capitol

21:00 – UFO & VJ U8 / 100% VINYL SELECTION/VIDEO SET

22:30 – OAMENI, SĂRUTURI, IUBIRI/ DES GENS QUI S’EMBRASSENT (FRANȚA, 2013)

Regia : Danièle Thompson Durata: 100 minute

Nicoleta POPA

LĂSAȚI UN MESAJ