La Lovrin va exista o stație modernă de epurare a apei, care va avea și o unitate solară de uscare a nămolului. Aquatim a că s-a găsit firma care să execute lucrarea, în urma finalizării licitației.

Proiectul „Proiectare și execuție stație de epurare Lovrin” este cofinațat din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Lucrările pentru noua stație vor dura 24 de luni, conform contractului în valoare de 23.363.962,14 lei fără TVA. Lucrare va avea o garanție de 60 de luni, iar executantul va fi firma Construcții Erbașu. Se va construi la Lovrin o stație de epurare cu o capacitate de 6405 L.E.,  cu treaptă mecanică și biologică avansată, care va elimina încărcarea organică, dar și a compușilro de azot și fosfor. Atât stația nouă, dar și unitatea solară de uscare a nămolului vor fi complet automatizate.

Cât despre unitatea solară de uscare a nămolului, ea va utiliza materialul rezultat de la stația de epurare din Lovrin, dar și de la Sânnicolau și Cenad. Instalația va avea o capacitate de 1850 de tone pe an. Nămolul va fi uscat de la un conținut de 25% substanță uscată la minimum 55%, cu o medie anuală de minimum 70%. Va exista și o o unitate de deshidratare mecanică a nămolului , sub formă de centrifugă.

În cadrul proiecutlui mare pentru a genera o infrastructură de apă-canal civilizată în Timiș, Aquatim are în vedere că cosntruiascăa stfel de stații în 81 de localități din cele 99 din Timiș. Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020 are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la UE, 30,4 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 10,8 milioane euro co-finanțare proprie.

LĂSAȚI UN MESAJ