DISTRIBUIȚI

Spiritul care amintește foarte mult de metodele lui Alexandru Vodă Lăpușneanu începe să se manifeste tot mai mult la PNL. Cei care l-au susținut pe Raul Ambruș la alegerile pentru funcția de președinte al PNL Timișoara au primit mesaje de convocare la sancționare, și este foarte interesant că din Consiliul Local Timișoara, ”rebelii” care au votat nu au primit mesaje!

Ziua aleasă e și una ”fatidică”, marți 13. Cei din Biroul Politic Ales pentru Timișoara nu recunosc măsuriel luate de Alin Nica. ”Așa zisul Birou Politic Local al PNL Timișoara, inventat de către președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, și pe care îl considerăm ilegitim, propune spre sancționare zeci de membri ai PNL Timișoara, pentru că au refuzat decizia nestatutară a președintelui interimar cu privire la amânarea alegerilor din data de 3.07.2021. Drept urmare aceștia au fost convocați la sediul partidului marți, 13.07.2021, pentru a li se comunica sancțiunea. Biroul Politic ales al PNL Timișoara se declară indignat de atitudinea revanșardă cu care sunt tratați colegii noștri fiind târâți într-un nou scandal orchestrat de conducerea județeană interimară”, se arată într-un comunicat de presă al susținătorilor lui Ambruș.

Nu doar Raul Ambruș, Claudiu Chira sau Liviu Cocean au primti propuneri de sancționare, care, conform statutului, înseamnă în acest moment doar suspendarea. ”Nu putem accepta ca membri cu reputație impecabilă în societate precum Mirel Pop, doctorand al Facultății de Medicină Veterinară, de profesie medic veterinar, Rușeț Vasile, membru al PNL de la începutul anului 2009 sau Sirbu Alin, membru PNL din anul 2007 și cadru didactic în mediul universitar, să fie convocați de “organele” politice și să fie tratați de o asemenea manieră pentru simplul motiv că și-a exprimat în mod democratic dreptul la vot în cadrul alegerilor din 3.07.2021. În aceeași situație se află și Cătălin Iapă, fost secretar de stat al partidului, cu o activitate ireproșabilă în această funcție, Cristian Miclăuș, membru PNL cu o vechime de 9 ani, antreprenor, licențiat în științe economice la Universitatea de Vest din Timișoara și Colhon Adrian, membru PNL din Mai 1990. Aceștia și încă mulți alții sunt «scandalagii» care au facut zeci de campanii pentru Partidul National Liberal și sunt puși la zid de oameni precum Dănuț Groza și Alin Nica”, se mai arată în comunicat.

”Miza” e ca odată suspendat, Raul Ambruș să nu mai poată candida pentru conducerea PNL Timișoara. ”Printre cei convocați se află și președintele ales sâmbătă, Raul Ambruș, căruia i se dorește suspendarea calității de membru PNL pentru a fi obstrucționat în activitatea politică viitoare.Pentru Biroul Politic ales al PNL Timișoara fiecare membru de partid este important și de aceea facem un apel la toți membrii PNL, să nu valideze asemenea comportamente și practici care nu sunt demne de un partid liberal și nu reprezintă spiritul Timișoarei. Ne manifestăm susținerea totală față de membrii PNL Timișoara și protestăm vehement față de un nou abuz comis de către conducerea județeană. Prigoana pornită împotriva unor oameni implicați activ în viața de partid nu este echilibrul pe care l-am fi așteptat de la colegi liberali care prin munca tuturor membrilor săi au obținut succesul electoral din 2020. Constatăm cu regret lipsa de respect cu care conducerea județeană interimară îi tratează în continuare pe membrii săi”, mai spun susținătorii lui Ambruș.

Patrea interesantă este că, din informațiile noastre, nu sunt propuși pentru sancționare consilierii locali Dan Diaocnu, Daniela Mariș sau Lucian Căldăraru, cei care l-au susținut pe Raul Ambruș. Desigur, suspendarea, urmată de excludere, căci după alegerile din 25 septembrie, excluderile vor fi din nou posibile, înseamnă și pierderea calității de consilier local. Iar probabil pentru a da rău, în contextul în care celălalt candidat la președinția PNL Timișoara, Cosmin Tabără, e viceprimar, s-a ales să se ignore că și consilierii locali au fost alături de Ambruș. Cei din Biroul Politic ales la circul de sâmbătă mai speră că partidul nu se va ralia ideilor lui Nica. ”PNL Timișoara nu va accepta preluarea prin forță a organizației și nici politica pumnului în gura promovată de conducerea județeană interimară. Opriți distrugerea PNL Timișoara prin impunerea unor perosane și a unui birou «fantomă» cu forța, doar pentru că țineți cu dinții de niște funcții”, se mai arată în comunicatul trimis de susținătorii lui Ambruș.

Altfel, în dimineața acestei zile, Cosmin Tabără, rămas tăcut după scandalul de sâmbătă, a postat o poza cu stupi de albine cu mesajul ”Cand stupul e puternic este si miere!!!!”, spune Tabără pe rețele de socializare. Cât despre Ambruș, odată suspendat, ar fi un fel de ”Ana Munteanu” a Consiliului Local Timișoara. Userista a fost suspendată formal după ce s-a făcut de râns cu scandalul de la Hotel Del Corso.

LĂSAȚI UN MESAJ