După ce luni de zile, șoferii au înjurat sensurile giratorii făcute de consiliul județean pe Calea Timișoarei, autorirățile bat pasul în retragere. De luni va fi șantier pe drum, unul oricum aglomerat.

CJT amenajase patru sensuri giratorii, la intersecția Căii Timișoarei (DJ 595) cu bulevardele Aviației, Soarelui și străzile Jupiter și Neptun. La intersecțiile cu străzile Jupiter și Soarelui se va renunța de tot la minigirații, iar cele de la intersecția cu străzile Aviatorilor și Neptun se vor redimensiona sensurile giratorii existente, astfel încât să existe două benzj de circulație de 3 metri. În dreptul stației ISU, de pe partea stângă a drumului, pe carosabil se va hașura ”oprire interzisă”. CJT amenajase aceste sensuri giratorii, teoretic, pentru a reduce accidentele, deoarece se circula tare mai ales de pe străzile laterale. Însă nu a făcut decât să „gâtuie” și mai mult o arteră deja sufocată. Lucrările încep de luni, deoarece e vacanță școlară, dar vor dura undeva la două săptămâni, așadar, s eva ajunge și la reluarea cursurilor din 4 martie.

Alin Nica recunoaște greșeala instituției. ”Pentru că deservește o localitate foarte importantă, Calea Timișoarei din Giroc reprezintă o prioritate pentru Consiliul Județean. Acesta a fost motivul pentru care, anul trecut am agreat, la solicitarea Primăriei Giroc, să intervenim pentru salvarea de vieți omenești, numărul de accidente înregistrat pe drumul județean fiind unul în creștere. Soluția înaintată atunci către Consiliul Județean a fost introducerea a patru sensuri giratorii provizorii. Din păcate, acestea au îngreunat inacceptabil de mult traficul deoarece au anulat câte o bandă pe sens. Intențiile noastre au fost cele mai bune, am vrut să facilităm accesul locuitorilor din cartierele noi către artera principală, însă după monitorizarea și analizarea traficului a devenit clar că nu putem lăsa lucrurile așa”, spune președintele CJT.

Nica sugerează și că Primăria Giroc trebuie să găsească rute alternative, altele decât Calea Timișoarei, stada Bujorilor în care se ”varsă” strada Chișodei, și ieșirea de pe lângă Colterm, în Calea Șagului. Lucru care trebuia gâdit în urmă cu foarte mult timp, căci acum, după dezvoltarea Gicorului și a Chișodei, tot nesistematizat, pare târziu. ”În consecință am gândit o variantă în care să păstrăm ideea inițială dar să fluidizăm circulația: închidem două girații provizorii și le lărgim la două benzi pe cele rămase. Totodată, insist pentru accelerarea de către primăria Giroc a asfaltării unor rute alternative pentru Calea Timișoarei. Girocenii merită, și acei din vatra localității și acei care locuiesc în cartierele noi, să se bucure de o infrastructură potrivită asigurată de administrația locală”, mai spune Nica.

Pe perioada lucrărilor, se va circula pe Calea Timișoarei în condiții de șantier. Lucrarea o va face Strabag, la un cost de 331.570,05 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ