La finalul acestui weekend fierbinte, duminică seara, după apusul soarelui, la Cazarma U are loc un spectacol din seria Patrimoniul sub reflectoare ”Spotlight heritage”. Dansul și teatrul se vor îmbina cu muzica și poezia.

Anul acesta, proiectul Universității Politehnice din Timișoara realizat în colaborare cu Muzeul Național al Banatului este dedicat cartierului Calea Girocului. Denumirea actuală și uzuală, căci bulevardul se numește astăzi Calea Martirilor în cinstea eroilor împușcați. Desigur, și spectacolul va avea acest specific. Se numește ”Patrimoniul sub reflectoare – un salt în libertate”. Vom vedea un dans al Revoluției, învăluit în amintirile tinerilor și studenților de atunci. Realitatea agumentată și proiecțiile 3D nu vor lipsi pentura spune povestea, căci acesta e specificul Patrimoniului sub relfectoare. Profesorii și studenții de la Universitatea Politehnica au lucrat la pregătirea elementelor.

Desigur, pentru că evenimentul are loc la Cazarma U, unde se face proiectul ”după Sculptură/Sculptură după”, există un parteneriat cu Fundația Triade, dar și cu Magnum Dance Sport Team, care vine cu magia coregrafică. Dan Simion a compus muzica, iar Diana și Raul Avram semnează regia. Mariana Boșneac s-a ocuapt de dramaturgie și nu vor lipsi versurile lui Robert Șerban. Intrarea va fi liberă și evenimentul poate fi urmărit și pe Facebook sau site-ul proiectului. Totul începe la ora 22, în 23 iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ