SCM Timișoara a cedat cu 92-81 în ultimul meci al fazei grupelor Cupei Alpe Adria, jucat la Ljubljana, cu Ilirija. Jocul a fost o restanță amânată pentru acum.

Partida s-a jucat la ora 20 a Sloveniei, și, poate și din cauza orei târzii, dar și a lipsei mizei pentru gazde, care nu mai aveau șanse la calificare, Hala Tivoli a fost aproape goală. Sală de 4500 de locuri, construită pentru Mondialul din 1970, dar așa liniștită încât se auzea pe transmisie ce spuneau jucătorii în teren și ce se striga de pe bancă. Partida a început relativ echilibrată, iar primul sfert s-a terminat cu 21-17 în favoarea Timișoarei. Ulterior, timișenii au avut și 34-44 pe tabelă, după 18 minute de joc, diferență redusă la 44-45 la pauză. A urmat un sfert trei foarte slab al Timișoarei (30-20), iar după cele trei parțiale, scorul s-a dus la 74-65

Nu era neapărat ceva imposibil de recuperat, dar nu a fost cazul. Mai ales dacă privim procentajele de la aruncări: 59% la agzde la aruncările din acțiune față de 42% ale oaspeților, 62 pentru sloveni la aruncările de 2 puncte față de 47% ale românilor și 52% față de 35% la trițe. Kesar a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 34 de puncte, urmat de Mitrovic, cu 20, Petrescu – 8, Gajic – 6, Mirkovic – 5, Schipor și Năsturescu, fiecare 3 puncte, și Scott Grayson, 2 puncte. Pentru sloveni, Luka Barisic a dat 22 de puncte.

Înainte de aecst joc, timișorenii l-au transferat pe Rayshawn Simmons, jucător care nu a făcut însă deplasar.e El are 30 de ani șie  fundaș. Ultima dată a jucat la Al-Ahli, în Qatar, iar în cariera sa a maie voluat în țări precum Cehia, Ungaria, Grecia, Germania, Australia și Belgia.

Timișoara era deja calificată în Final Four și a dpeus oferta pentru organizare, în peiroada 12-13 martie. Până atunci, campionatul se va relua pentru Timișoara în jurul datei de 2 martie, cu un meci la Vâlcea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ