DISTRIBUIȚI

Chiar dacă e pandemie, evenimentele și inițiativele caritabile au învățat să se mute în online. Este și cazul ”Socio-Claus”, care se organizează și anul acesta, înainte de Crăciun.

Inițiativa aparține Departamentului de Sociologie din cadrul facultății de Psihologie și Sociologie de la Universitatea de Vest din Timișoara și face parte din proiectul comunitate ”Calitatea vieții copiilor cu autism (TSA) din jud. Timiș”. Ajuns la al treilea an consecutiv, evenimentul din acest an se numește ”Socio Claus de pandemie – Dăruim inimi” și va avea loc în perioada 1-24 decembrie 2020. Zilnic, pe pagina de Facebook a proiectului va fi postat un interviu cu un părinte al unui copil cu autism, care vor vorbi despre diagnostic, terapii, dificultățile întâlnite în recuperare sau problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi, inclusiv pe plan social.

Pe lângă faptul că este o inițiativă socială, scopul proiectului este și creșterea gradului de conștientizare și sensibilizare a societății cu privire la situația copiilor cu autism și a familiilor acesora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ