DISTRIBUIȚI

Școala și grădinița au început, cu respectarea măsurilor impuse pe timp de pandemie, inclusiv cu predare online unde situația o impune. Pentru următoarea perioadă însă, Guvernul va mai aloca bani pentru echipamente de predare, de protecție și dezinfectanți. Inspectoratul Școlar Județean Timiș va cere 4 milioane de lei, spune Marin Popescu.

Practic, se alocă 100 de milioane de lei pentru școli, iar Timișul, un județ mare, cu 600 de unități de învățământ preuniversitar, va cere 4 milioane de lei. Banii vor fi gestionați de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, care va aplica pentru suma aceasta la data de 5 octombrie. Marin Popescu spune că din punct de vedere al echipamentelor tehnice, accentul se va pune pe laptopuri și echipamente de transmisie. ”Au fost achiziționate la nivel național 82.000 de echipamente, tablete de 200 de euro plus 2 ani de Internet. În aceste condiții, ne vom concentra pe achiziția de laptopuri și camere video performante, pentru a reuși să se predea bine de la nivelul unității de învățământ. Avem și varianta de PC-uri all-in-one, numai că este puțin inaccesibil pentru elevi la nivel de unități de învățământ”, a explicat Popescu.

 

 

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Timiș spune că școlile au transmis un necesar de echipamente puțin cam exagerat, în opinia sa. ”În martie eram la un necesar de 6600 de echipamente. În patru luni am ajuns la 16.000. O creștere nejustificată, aș zice, mai ales că au fost cereri de la unități de învățământ din zona urbană, de elită, care au solicitat foarte multe echipamente, Inclusiv din zona liceelor cu clase de Mate-Info. Justificările au fost puțin exagerate și le-am spus că e nevoie să spună realitatea. Există cultura de ce a cere mai mult pentru a obține ceva sau ca să obținem ceva. Asta ne aduce în situația în care ne e greu să obținem un buget. Nu putem cere tot bugetul României pentru a aloca resurse pentru acești copii”, spune Popescu.

În ceea ce privește măștile și dezinfectanții care se vor achiziționa din acești bani, ei vor fi utilizați deopotrivă de elevi și personalul angajat din unitățile de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ