Weekendul viitor, melomanii se pot bucura de ediția din anul capitalei culturale al Galei de Blues și Jazz Kamo, ediția XXIII-a. Vor fi două seri cu muzică interpretată de  artiști din Anglia, Germania, Țările de Jos, Serbia și România.

Ca de obicei, evenimentul are loc în Sala Capitol. Sâmbătă de la ora 18 cântă RC Melody Makers, iar de la 19, urmează Bega Blues Band din Germania. Vali Fărcaș Solo va urca pe scenă la ora 20, iar de la 21, Trio Eugen Gondi, din Țările de Jos. Timișoreanul Eugen Gondi, emigrat în Țările de Jos, va fi alături de basistul Lucas Suringar și chitaristul Hilmar Backer. Bilete pentru prima seară aici. Costă 50 de lei la preț întreg, 25 de lei pentru pensionari, și 10 pentru elevi și studenți.

Duminică, de la ora 18, pe scenă vor fi Mike Krstic 4tet, din Serbia, iar de la 19, Vali Răcilă și Raul Kusak. De la ora 20, vor concerta HE W with special guest JAMES KITCHMAN, invitați speciali din Anglia. Chitaristul James Kitchman  mai fost prezent la acest festival, iar acum vine alături de Bruno Heinen, interpreta la pian într-un cvartet de jazz din care mai fac parte bateristul Gene Calderazzo, contrabasistul Andrea DiBase și vocalista Heidi Vogel. Invitat special e violistul Sașa Bota. Tichete aici.

Concepută de Béla Kamocsa, alături  de Johnny Bota, gala a poartă numele prescurtat al creatorului său de la ediția a XX-a. Este al doilea cel mai timpuriu festival de jazz din România și cel mai longeviv astfel de eveniment din Timișoara. Realizatorul este acum Bota, singur. Florian Lungu va fi prezentator, iar criticul Virgil Mihaiu va fi alături și el.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ