DISTRIBUIȚI

Iubitorii de artă au de unde alege. Joi aceasta, la Muzeul Național al Banautlui sunt organizate simultan vernisajele a douaă expoziții. Este vorba de cea de pictură, ”Joc intim”, și cea de scupltură, ”Nave aka Defense Shields”.

”Joc intim” este o expoziție de pictură realizată de artista  Reka Madár, cu opere create chiar în laboratorul intern al pictoriței. ”În lume văd nesiguranță, frică, agitație, agresivitate, anxietate, care este alimentată prin știri alarmante de către social media, tv. Trăim într-o eră în care omul modern este dependent de factori externi mai mult ca oricând. La nivel global omenirea se confruntă cu o criză existențială și spirituală. Această criză mă îndeamnă spre un proces creativ și mă ajută să descopăr viața ca pe un joc, în care îmi formez propriul meu laborator intern și alchimizez orice stare de frică, nesiguranță în ceva mai puternic și mai nobil cum ar fi libertatea și spontaneitatea.  Jocul creativ este drumul spre autocunoaștere – și autoevaluare a propriilor mele resurse. Descopăr ceea ce este dincolo de limitele minții mele”, spune Reka Madár.

De asemenea, tot joi are loc vernisajule xpoziției de sculptură ”Nave aka Defense Sheilds”, realizăt de Ilie Duță, care propue o călătorie utopică în spațiu, cu nave încărcate cu marfă prețioasă. Structuri solide geometrizate, ermetice îmbracă ultimele faguri de albine, care se pregătesc de decolarea de pe laneta noastră, pentru a se salva de la extincție. De altfel, artistul a avut mereu preocupări legate de mediu și ecologie. Expoziția de pictură e realizată în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților Timișoara. Ambele vernisaje vor avea loc joi, de la ora 17, în mansarda B2 de la Bastionul Theresia.

La fiecare vernisja pot participa maximum 50 de persoane, cu mască și distanțare. Pot intra la muzeu doar cei cu certificat verde care să ateste vaccinarea anticovid sau trecerea prin boală în ultimele șase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ