DISTRIBUIȚI

Vineri dimineața s-a inaugurat primul centru de vaccinare drive-thru din Timișoara, în parcarea Shopping City, în prezența ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. La prima sa vizită în teritoriu de când a preluat portofoliul, după demiterea lui Vlad Voiculescu,  noul ministru a explicat că a ales Timișoara pentru că este un model de bune practici în lupta pentru combaterea pandemiei. 

Ioana Mihăilă s-a încurcat puțin și în cifre când a vorbti de proiectul-pilot de vaccinare cu AstraZeneca în cabinetele medicilor de familie. Conform DSP, până acum 611 timișeni s-au imunizat cu prima doză (nu au trecut cele 56 de zile pentru rapel), iar Mihăilă a vorbit despre 10000. ”Timișoara nu a fost aleasă întâmplător ca loc al primei mele vizite. Timișoara a fost un exemplu de bune practici care se suprapune pe principiile pe care le promovăm în mandatuld e la Ministerul Sănătății. A fost un exemplu de bune practici în ceea ce privește colaborarea între medicii specialiști și medicii de fmailie prin aplicația Pandemic Controller. A fost un exemplu de bune practici în ceea ce privește implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare. Aici s-a desfășurat proiectul-pilot de vaccinare a paciențienților în cabinetele medicilor de familie și s-au vaccinat peste 1000 de persoane cu vaccinul Astra-Zeneca. De asemenea, este un exemplu de bune practici prin proiectul Oxigen pentru Timișoara, prin care mulți pacienți au fost fost salvați în perioadele grele și de vârf ale pandemiei. Timișoara continuă să fie orașul care face lucrurile bune printre primii și cred că tot acest efort merită recunoscut și susținut și multiplicat la nivel național”, a declarat Ioana Mihăilă.

Centrul drive-thru este situat în fața intrării la Dedeman, lângă centrul de testare drive-thru, care există la Shopping City de luni bune. Centrul are program zilnic de la 8 la 20 și oamenii se vaccienază aici fără programare, dar trebuie să completeze un chesitonar de triaj și, firește, să aibă buleitnul asupra lor. Pentru prima zi, s-au primit 70 de flacoane, fiecare de câte șase doze. Sunt operaționale patru fluxuri, iar dupa vaccinare, există o zonă de așteptare de 15 minute. Aici, celor ce li se face rău, li se administrează medicație. ”Va merge pacientul în cortul post-vaccinare. Îl scoatem din mașină, îl ducem în cortul post-vaccinare și îi dăm medicația necesară în funcție de ce problemă are”, a declarat medicul coordonator al centrului, Dora Ponia.

Centrul de vaccinare va fi deschis până la data de 7 august inclusiv.

foto: rohealthreview.ro

LĂSAȚI UN MESAJ