DISTRIBUIȚI

Până la urmă, Ionuț Nasleu a fost demis de la conducerea SC Piețe SA de către consiliul de administrație al societății. Astăzi la ora 16 a fost convocată o Adunarea Generală a Acționarilor, adică o ședință de Consiliul Local Timișoara pentru a revoca întregul consiliu  de administrație, iar ședința a rămas valabilă, chiar dacă miza principală era să se schimbe directorul.

Fritz a anunțat demiterea lui Nasleu pe Facebook, fără ca Departamentul de Comunicare din primărie să dea vreun comunicat de presă, cum ar fi fost profesionist, mai ales că inclusiv consilierii vicelui și ai primarului au ca obiect de activitate exact comunicarea. ”Fostul consilier personal al primarului precedent și baron peste piețele din Timișoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariții misterioase din gestiune și resurse publice folosite în beneficiu personal.Am cerut Corpului de Control să verifice și informațiile apărute recent în presă și să ia măsurile care se impun. De asemenea, orice încălcare a legii va fi imediat sesizată organelor de cercetare penală”, spune Fritz.

Primaurl spune că vrea manageri care să nu aștepte subvenții, deși e vorba de societăți municipale, care e firesc să primească și subvenții. ”Toți managerii din societățile în subordinea consiliului local care nu pot performa, vor pleca. Nu voi tolera indolența sau folosirea bunurilor publice în scop privat. Nici nu voi accepta o atitudine laxă «las’ că ne vin subvențiile de la primărie». În locul lor avem nevoie de profesioniști care să muncească cu integritate, cu dexteritate managerială și cu dăruire totală pentru comunitate. Iar acesta nu-i lucru ușor”, mai crede germanul.

Edilul le răspunde și celor care ar fi dorit schimbări mai rapide în instituțiile și societățile din subordine și punctează că vrea să facă totul legal. ”Legislația nu permite ca schimbarea să se facă de pe azi pe mâine, dar este inevitabilă. Iar dacă o facem cu înțelepciune, ca la carte, va fi și durabilă. Știu că unii așteaptă focuri de artificii, dar eu sunt omul regulilor, al seriozității și al transformărilor de substanță, nu de suprafață. Azi, un alt pas spre normalitate”, a mai spus edilul.

Nasleu spune că va demonta acuzațiile ce i-au fost aduse și face aluzie la faptul că Fritz nu este un om creidncios. ”În sfârșit, primarul Dominic Samuiel Fritz și-a realizat singurul său mare proiect, poate singurul din mandatul său: demiterea mea de la conducerea SC Piețe SA. Am coloană vertebrală și nu plec capul în fața nimănui. Dimpotrivă, plec cu fruntea sus, știu tot ce am făcut pentru societatea Piețe SA în perioada cât am fost director, prin concurs, știu și colaboratorii mei. Lupta nu s-a terminat însă. Se va termina doar atunci când tot ce mi s-a pus în cârcă va fi demontat, acuzațiile aduse fiind nefondate. Le mulțumesc angajaților Piețe SA,cu excepția unei singure persoane, se știe singură persoana aceea, le mulțumesc colaboratorilor din piețe, producătorilor și comercianților și îi asigur că vor găsi în mine un sprijin loial. Rămân același om care apără valorile creștine și voi avea o luptă și mai acerbă cu cei care urăsc Biblia și nu pun mâna pe ea”, spune Nasleu.

Altfel, Nasleu îi scrie grețit numele lui Dominic Smuel Fritz și spune că speră să se facă investiții în piețe, nefăcute nici pe vreemea primarului Nicolae Robu. ”Sper că, prin demiterea mea abuzivă dorită cu ardoare de Samuiel Fritz, să fie un beneficiu pentru societatea Piețe și să înceapă în sfârșit investițiile cerute de mine Primăriei prin zecile de adrese. În plus, vreau să văd că Samuiel Fritz își îndeplinește promisiunea dată comercianților pe când era în campanie electorală: să înjumătățească chiriile celor care sunt în contract cu Piețe SA!”, mai spune fostul director de la Piețe.

Interesant este că Nasleu spune că atacurile din presă asupra lui sunt comandate. Reamintim că luna aceasta, primarul l-a angajat ca și consiler personal pe fostul redactor-șef de la tion, Bogdan Marta. ”Totodată, sper ca această hărțuire mediatică, generată de dl Fritz prin telefoane la diverse redacții de presă, să înceteze. Nu mai sunt persoană publică, nu mai sunt nici om politic, nu mai reprezint nicio miză pentru nimeni, așa că vreau să fiu lăsat în pace atât eu, cât și familia și apropiații mei. Tocmai de aceea, aceasta va fi ultima mea comunicare pe această temă”, mai spune Nasleu.

LĂSAȚI UN MESAJ