USR este un partid tot mai disperat și nu mai știe cum să se agite să atragă atenția electoratului. La un număr foarte mare de zile după ce Nicolae Robu a postat un clip în care utilizează imagini cu Fritz pentru a-și crea, evident, un mesaj favorabil, partidul a decis să reacționeze cu o victimizare absolut ridicolă, în care Fritz aduce în discuție și de…China și Rusia.

De cele mai multe ori, comunicatele USR vorbesc despre primarul pe care îl vor timișorenii. Este însă exclus ca timișorenii sau orice alți cetățeni din orice oraș din lume, inclusiv regiunea Ardeal (sic!) să îți dorească un partid care gândește și reacționează lent, căci, evident, o gândire lentă este orice, doar o demonstrație de inteligență nu. Clipul la care se referă Fritz este postat de aproape două săptămâni, or, reacția useriștilor acum denotă faptul că simt nevoie să-și acopere alte probleme din oraș, precum oribila roată panoramică readusă la Târgu de Crăciun, probleme din trafic, lipsa locurilor de parcare sau cursele sărite grupa mare pe cursele STPT, mai ales pe liniile Expres, sau, nedemolarea blocului ridicat ilegal de Aida Szilagyil colega lor de partid, în contrast total cu distrugere bazei de canotaj a clubului CSM Timișoara. Iar canotorilor, Fritz nu le-a oferit nicio soluție!

În plus, chiar useriștii fac miștouri între ei, așa cum a fost joi la evenimentul electoral când edilul i-a spus lui Lațcău că nu e ”sexi” să spui ”Cinema Timiș”, iar vicele i-a spus „termină”. Nu în ultimul rând, Fritz i-a făcut interlopi pe toți cu terase cu situație juridică neclarificată, deși cu Heaven, primăria a pierdut procesul. Fritz însă patinează grav despre Rusia și China. ”Domnul Robu dovedește din nou că îi lipsește orice fel de busolă morală. Să falsifici videoclipuri ale adversarului politic nu mai are nicio legătură cu competiția democratică. După ce a insinuat că alegerile din 2020, pe care le-a pierdut, au fost falsificate, a trecut la următorul nivel al minciunii. Robu se joacă cu același foc cu care China și Rusia încearcă să incendieze democrațiile din Europa. Nu poți să vrei să fii primarul Timișoarei și să disprețuiești atât de deschis valorile de bază ale libertății și democrației pentru care timișorenii au plătit un preț scump”, spune primarul.

Desigur, în acest discurs moralist nu putea lipsi Paula Romocean. ”Ceea ce a făcut Nicolae Robu reprezintă un precedent deosebit de periculos. Linia dintre real și falsificare cu bună știință a fost călcată. Domnul Robu demonstrează încă o dată că este capabil de orice în goana după putere. De aceea, îi îndemn pe timișoreni la multă atenție, pentru că uneori ceea ce pare real poate fi de fapt un deepfake. Domnul Robu a mai primit cartonașul roșu din partea timișorenilor, în 2020. Ei nu uită că a promovat oameni angajați prin falsificarea concursurilor, că a patronat timp de 8 ani jaful din patrimoniul Timișoarei, și că a incitat la ură împotriva primarului Dominic Fritz printr-un discurs xenofob și anti-european. Nicolae Robu demonstrează că nu-l interesează niciun fel de regulă morală, legală sau politică. În 2024, timișorenii vor trebui să aleagă nu doar un primar, ci să apere însăși democrația timișoreană˝, a declarat Paula Romocean, președinta USR Timișoara.

Pentru ca ridicolul să fie pe deplin, USR le cere lui Nicolae Ciucă, președintele de la nivel național al liberalilor, și Alin Nica, o delimitare de Robu. Or, conducerea PNL dorește să se ”delimiteze” de tot tocmai de Alin Nica, pe care cei de la șefia națională îl doresc înlocuit de la șefia filialei.

Iată și clipul vizat: https://www.youtube.com/watch?v=hmzdQG4QokA&ab_channel=UniuneaSalva%C8%9BiRom%C3%A2niaTimi%C8%99

LĂSAȚI UN MESAJ