Joia viitoare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș organizează o întâlnire cu reprezentanți ai firmelor și sindicatelor. Subiectul discuției îl reprezintă contractele colective de  muncă.

Firmele sunt obligate să facă negocieri colective cu angajații, dacă au zece sau mai mult de atâția, chiar dacă nu există un contract colectiv de muncă. Autoritățile recomandă un cotnract colectiv de muncă, prin prisma avantajelor, adică salarii mai bune, condiții mai bune de lucru, protejarea mai bună a drepturilor, dar și un climat mai bun pentru rezultate profesionale superioare.

ITM Timiș organizează două campanii de informare pe acest subiect, una pe parcursul lunii februarie, și alta până la finalul acestui an. De aceea, se organizează întâlniri cu reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii, dar și reprezentanți organizațiilor patronale și sindicale. La aceste întâlniri se poate participa gratuit și se pot pune orice fel de întrebări legate de subiect.

Prima întâlnire programată în data de 22 februarie 2024, de la ora 11, la Sala Europa CRAFT din cadrul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ