DISTRIBUIȚI

Vineri după-amiaza, mai mulți protestatari AUR și Noua Dreaptă, dintre care doar cei din alt doilea partid aveau aviz pentru a manfiesta în fața instituției, au pătruns în Primăria Municipiului Timișoara, cu mai multe reproșuri la adresa administrației Fritz. Jandarmeria spune că tocmai cei de la Poliția Locală au permis accesul grupului (în care majoritatea membrilor nu aveau măști) în instituție.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș spun că vor urma amenzi pentru absența măștii de protecție și scandalul iscat. ”Astăzi, în jurul orei 14.30, aproximativ 20 de menbrii ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timișoara, pe o ușă din spatele cladirii destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audiență.  Accesul le-a fost permis de politia locala, dar imediat au tulburat liniștea, prin scandări și zgomote puternice. Polițiștii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituție i-au scos din cladire și au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediata apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice. Persoanele au fost  identificate și urmează să fie sancționate pentru neportul măștii de protecție și tulburarea liniștii publice. Precizam ca Jandarmeria nu are atributii de paza a sediului Primariei Timisoara si că jandarmii aflati in zona primariei au  actionat imediat dupa ce au fost sesizați”, a transmis purtătorul de cuvânt al instituției Remus Mezinca.

Cei de la AUR au ajuns în oraș cu ocazia caravanei de strângere de smentărui pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis. Noua Dreapta, în speță, liderul filialei Mehedinți, avea autorizație de protest în fața primăriei, astăzi la ora 14. Persoanele din cele două grupuri au intrat în instituție prin spate, pe la ușa din dreptul parcării. Reamintim că accesul în instituțiile publice se face cu prezentarea certificatului de vaccinare, trecere prin boală sau test negativ. Protestatarii au discutat cu city-managerul, Matei Creiveanu, care le-a atras atenția că nu pot intra de asemenea manieră în instituție.

LĂSAȚI UN MESAJ