DISTRIBUIȚI

Banatul iubește jazzul, și asta se cunoaște din plin, grație succesului Festivalului de la Gărâna, dar și al mai recentului Jazz TM, organizat de mai multe veri la Timișoara. Actuala amdinistrație a unit cele două evenimente în acest an în care pandemia nu a fost încă depășită, și cu includerea platformei Jazz Updates, s-a ajuns la Jazzed UP!, un festival care se va desfășura în iulie.

În acest proiect sunt implicate și autoritățile locale și județene din Caraș-Severin. Pe lângă cele două festivaluri, a fost implicaăt și platforma de promovare a jazz-ului Jazz Updates, a lui Alin Rotaru. ”Vom avea un festival regional de Jazz, Jazzed UP! Banat, format din Jazz TM, Gărâna Jazz Festival și Jazz Updates. Am ales să se desfășoare sub o umbrelă comună. Noi suntem finanțatorii principali, alături de Primăria Municipiului reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin. Sperăm să obținem finanțare și de la Consiliul Județean Timiș”, a rpecizat primarul Dominic Fritz.

Marius Giura, organizatorul Gărâna Jazz Festival, a salutat inițiativa. Aceeași părere o are și Norbert Tako, producătorul Jazz TM. ”Bazându-ne pe radiografia istoricului cultural regional, în contextul în care turismul cultural este o prioritate de ani de zile și, în egală măsură, o oportunitate pe termen lung de susținere și poziționare a localităților și comunităților din Banat, o colaborare regională public-privată este strategia care poate genera impactul pozitiv așteptat, prezentând totodata un caz de bună practică, unic în România”, a declarat Tako.

Biletele la evenimentele din Timișoara vor fi rgatuite, iar numărul de locuri, limitat în condițiile stabilite de autorități. ”Anul acesta, evenimentul va avea un format mai mic, dar sigur. Va fi în Piața Libertății, pe bază de bilet gratuit. Locurile se vor debloca pe bază de înscrieri, în conformitate cu prevederile legale. Momentan vom deschide rezervările pentru primele 500 de scaune, dar din iulie încolo, în funcție de hotărârile Guvernului, vom debloca și alte locuri”, a mai spus Tako.

anula cts ets va aveaunfromatmai mic da riugr ănaa bierătțații va fi ep bază de bilet gratit locurile se vordelboca cu prevedeiriel legael n vigpa.r€aucm s ept dezvevr apriemel 500 de scaune diar din iuei încolo nfcțș d ehto d eguvne rvo delboc și cellwlatelocuri.

Aitisșit rncoirmțai din 2020

 

Programul va începe în 2 iulie la Timișoara și se va termina la Gărâna în 18 iulie. Vor fi mulți artiști reconfirmați de la ediția din 2020, anulată din cauza pandemie:

02.07 – Nubya Garcia, Ashley Henry                                                   | JazzTM

03.07 – Ibrahim Maalouf – Quelques Melodies, Theon Cross (foto)            | JazzTM

04.07 – JLCO with Wynton Marsalis, Bokante                                     | JazzTM

05.07 – 06.07 – Formate de solo si duo din 3 muzicieni:

Louis Sclavis (Lyon, Franța), Ralph Alessi (New York),

Lucian Ban, (România/New York)                                                        | Jazz Updates

07.07 – Dhafer Youssef – Sounds of Mirrors, Vincent Peirani &

Émile Parisien                                                                                       | Gărâna Jazz Festival

08.07 – Avishai Cohen Trio, Trygve Seim Quartet                              | Gărâna Jazz Festival

09.07 – Nils Peter Molvaer Band, The Letter – Shri Sriram &

Bugge Wesseltoft                                                                                  | Gărâna Jazz Festival

10.07 – Mohini Dey, David Helbock Trio                                             | Gărâna Jazz Festival

11.07 – Lars Danielsson Quartet, Vandercris                                     | Gărâna Jazz Festival

 

foto: en.wikpedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ