DISTRIBUIȚI

În acest sfârșit de săptămână va avea loc prima ediție a Taberei de Creație Literară pentruTineri Scriitori „Petre Stoica”. Evenimentul este organizat de Universitatea de Vest și Muzeul Presei Sever Bocu”, unul dintre emblematicele locații din Jimbolia. 

Din 10 până în 12 septembrie, nouă tineri scriitori (prozatori, poeți și eseiști) se vor întâlni în Casa Memorială „Petre Stoica” din Orașul celor șase muzee. Tinerii vor fi atât din țară, dar și din Republica Moldova și vor avea ocazia să interacționeze cu scriitori precum Adriana Babeți, Pia Brînzeu, Marcel Tolcea și Tudor Crețu. Cei nouă, alăturid e alți patru tineri pasionați de literatură de la Liceul Tehnologic din Jimbolia vor participa la mai multe tururi ghidate prin orășelul de la graniță. Toate cele trei zile vor fi pline de discuții, muzică, literatură și artă.

Vineri, de al ora 19:00, Adriana Babeți și Pia Brînzeu îi vor purta tinerii scriitori în” casele din cărți și-n cărțile din case”. Sâmbătă, de la aceeași oră, Marcel Tolcea și Robert Șerban le vor spune participanților ”ce mai face poetul în ziua de azi”. Duminică, cei nouă scriitor vor lectura ce au scris în timpul zilelor petrecute al Jimbolia. Nu vor lipsi nici studenții Facultății de Muzică și Teatru, care vor susține un cocnert de muzică clasică. Vineri și sâmbătă se va putea dansa pe muzică pe vinil, pusă de  DJ Mere, Dj Mrk și Dj Who:ratio.

UVTvrea să organizeze multe astfel de evenimente până în 2023 inclusiv. ”La UVT, Cultura este Capitală, iar evenimentele pe care universitatea noastră le organizează vizează nu doar studenți, nu doar timișoreni, ci o comunitate extinsă. UVT are porțile deschise și, în același timp, iese în agora și oferă evenimente culturale și educaționale în beneficiul cât mai multor oameni. Cultura trebuie să ajungă din centrul Timișoarei până în cartierele mărginașe, trebuie să se adreseze studenților, liceenilor, pensionarilor, dar și diverselor categorii profesionale, ori corporatiștilor, funcționarilor, practic tuturor. Tabăra de Creație Literară pentru Tineri Scriitori «Petre Stoica» aduce laolaltă tineri talentați,  pasionați de literatură, din Iași, București, Timișoara, Suceava, Republica Moldova dar, în același timp, este pretextul perfect pentru a organiza o serie de acțiuni culturale efervescente, cu substanță, pentru publicul jimbolian. UVT pregătește multe alte activități culturale pentru timișoreni, timișeni, pentru turiștii care ne vor vizita orașul, dar și pentru români în general, inclusiv pentru diaspora”, spune rectorul Marilen Pirtea.

La eveniment va exista și un stand de literatură contemporană a librăriei „La Două Bufnițe”.

foto: expo360.ro

LĂSAȚI UN MESAJ