DISTRIBUIȚI

În ultima zi a lunii, Consiliul Județean Timiș a votat o rectificare de buget, după ce s-au alocat 32 de milioane de lei de la nivel național. Cea mai mare parte din bani merg către Spitalul Județean, centrul de legume și fructe de la Tomnatic,  bazinul de înot de la Jimbolia și alte obiective de investiții din județ, inclusiv la infrastructura rutieră.

Pentru centrul de legume și fructe de la Tomnatic, făcut în sprijinul producătorilor din Timiș, se alocă 4 milioane de lei, iar alocarea totală ajunge la 5 milioane. De asemenea, pentru bazinul de înot de la Jimbolia se alocă alte 2 milioane, iar suma alocată investiției ajunge la 3 milioane de lei. La Spitalul Județean, se alocă 1,1 milioane pentru reparații, de data aceasta, modernizarea rețelei electrice. Sume importante merg și pentru asistența socială. 2,5 milioane de lei vor merge către Centrul de recuperare pentru copiii cu dizabilități Speranța. Alți 4,5 milioane de lei merg către Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Alexandru Roșca din Lugoj, mai precis, pentru ridicarea unui internat, pentru care se ajunge la alocarea de 6 milioane de lei.

Per total, din cele 32 de milioane de lei, 24 de milioane se alocă pentru secțiunea de dezvoltare, iar alți opt, pentru secțiunea de funcționare. ”Am virat către investiții cât de mult s-a putut. Avem 24 de milioane la dezvoltare, iar opt la funcționare. Chiar și în cazul celor opt milioane destinate capitolului funcționare, cea mai mare parte este direcționată către lucrări importante desfășurate în județ. De exemplu, am alocat peste trei milioane pentru reparații la drumurile județene și alte 2.6 milioane pentru reparații la Spitalul Județean. Asta, doar pe capitolul funcționare, dincolo de ceea ce am alocat pe dezvoltare. Am fost și voi fi mereu de părere că doar prin investiții masive Timișul poate progresa și poate fi un exemplu pentru ieșirea din criza generată de noul coronavirus”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Alți 500.000 de lei vor merge pentru realizarea unui centru medical la Lovrin. Aceeași sumă se alocă și Muzeului Satului, pentru un han, mai precis, pentru contractarea serviciilor de proiectare. De asemenea, s-a suplimentat suma pentru ridicarea a patru case de tip familial și trei locuințe protejate la Lugoj, Periam și Găvojdia. Cu 1,5 milioane de lei alocați acum, se ajunge la un total de 7,6 milioane de lei pentru aceste șapte obiective pentru cei ce au nevoie de protecție socială. De asemenea, 2,5 milioane de lei s-au alocat pentru realizarea unei intersecții în Birda, DJ 595C cu DN 59B.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ