DISTRIBUIȚI

Perioada pandemiei de coronavirus a oferit o pauză deja foarte mare pentru fotbal, timp în care FRF a publicat analize ale performanțelor fotbalului județean. Județul Timiș este pe primul loc la performanțele echipelor din Liga 3, la sezonul de debut după promovarea din Liga 4.

Acest aspect certifică valoarea internă a competiției fotbalistice județene din Timiș. Cel mai vestic județ al țării a fost pe primul loc și în clasamentul ultimului deceniu privind promovările din Liga 4 în Liga 3. Reamintim, în ultimii zece ani, opt baraje din zece au fost câștigate de campioanele Timișului, număr neegalat de niciun alt județ. În a doua analiză a fotbalului de acest nivel, tot Timișul a ieșit pe primul loc. Coeficientul județului a fost de 1,71 în calculul celor de la FRF, puțin în fața buzăului, care a obținut 1,7. Cel de-al treilea județ din clasamentul primelor sezoane de după promovarea în cel mai mic eșalon național este Teleorman, cu 1,67. S-a făcut o medie a punctelor realizate de fiecare echipă promovată în toate meciurile, în primul sezon de Liga 3.

Așadar, o astfel de ierarhie nu ține cont de exemplu, de echipe care ar fi retrogradat în ultimul deceniu până în Liga 3, sau care în urmă cu zece ani erau deja în al treilea eșalon, dar nici de Fortuna Becicherecu Mic, întrucât FRF a ținut cont la socoteală doar de promovarea vechiului Club, Nuova Mama Mia. Așadar, punctajul care a dus Timișul din nou pe locul 1 se datorează formațiilor: ACS Recaș (devenită ulterior ACS Poli), Flacăra Făget, Vulturii Lugoj, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, ASU Poli Timișoara, Ripensia Timișoara, CSC Ghiroda și Giarmata Vii și CSC Dumbrăvița.

 

LĂSAȚI UN MESAJ