DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș va deschide o nouă licitație de achiziție de dezinfectanți și măști, care vor fi distribuite ulterior conform nevoilor. De asemenea, se vor cumpăra și echipamente electronice, care vor merge mai mult spre localitățile din mediul rural.

Licitația de măști și dezinfectanți se va deschide săptămâna aceasta. ”Până vineri, vom încărca pe platformă licitația. 500.000 de lei sunt alocați pentru stocuri de dezinfectanți și măști la nivelul județului Timiș. Aceste stocuri nu vor veni însă imediat. Important e să ajungem să le achiziționăm. Dacă stocurile vor fi limitate la nivelul unităților de învățământ din zona rurală, cu siguranță vom interveni. Important e să asigurăm necesarul la nivelul unităților de învățământ din zona rurală”, spune inspectorul școlar general, Marin Popescu.

De asemenea, pentru 42 de unități de învățământ se va face achiziția de echipamente electronice pentru predarea online. ”Sunt unități din mediul rural și urban mic, acolo am identificat o nevoie mai mare. În zona de urban sunt alte perspective din punct de vedere al sponsorizărilor, situației economice, al sprijinului pe care comunitatea îl poate da”, a explicat Popescu. Prioritari vor fi, de asemenea, elevii din familii defavorizate și cei din familii cu mai mulți frați, care au, spre exemplu, un singur echipament.

 

LĂSAȚI UN MESAJ