DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai importante lucrări de reabilitare din Timișoara, cea de la Domul Catolic din Piața Unirii, a împlinit doi ani de când a început. Refacerea celui mai important edificiu religios din oraș construit în stilul baroc ar putea să se termine la vară, spun cei de la ADR Vest.

Lucrările au început, așa cum spuneam, la începutul anului 2019 și se fac și cu finanțare europeană, onținută de la Agenția de Dezvoltare Vest. Instituția a anunțat astăzi că lucrările sunt realizate în proporție de doar 55%, destul de puțin dacă ținem cont că termenul de finalizare al proiectului este vara aceasta, mai precis, 1 iulie 2021. Valoarea totală a investiției este de 21.767.121,96 lei, din care 21.316.962,01 lei.

Concret, la Dom se lucrează la reabilitarea bisericii, cu o suprafață totală de 1490 de mp, dar și la obiectivele conexe, adică la curtea bisericii, realizarea de acces pentru persoanele cu dizabilități sau branșamentul pentru icendii. Investiția presupune și reabilitarea criptei de sub biserică, cu o mare valoare istorică, dar și reintegrarea Domului în circuitul turistic al Timișoarei.

foto: facebook.com/ADRVest

LĂSAȚI UN MESAJ