O săptămână întreagă timișorenii și nu numai vor putea descoperi tainele restaurării, la Muzeul Național de Artă Timișoara. De luni până vineri se organizează atelierul Multispectral Baroc.

Acțiunea se va întâmpla și în Laboratorul de Restaurare Vizitabil, dar și în locații surpriză din muzeu. Zilnic, atelierul se va face între orele 9-11 și 14-16. Sunt invitate școli din Timișoara, dar și din județ, elevii implicit, dar și studenții, tinerii cercetători și cei curioși de viața unui muzeu. Se va folosi dotarea muzeului, adică dispozitive de imagistică multispectrală. Participanții vor lucra sub coordonarea experților din muzeu și vor primi un n certificat de MNArT-BYMS.

Pentru tinerii cu vârste între 13 și 19 ani se pregătesc activități prin care să descopere detalii inedite, colorate, micro-cadre, straturi și sub-straturi ale picturilor baroce de secol XVII-XVIII din patrimoniul Muzeului Național de Artă Timișoara. Altfel, picutra se va întrepătrunde fascinant cu literatura, fizica și chimia. Înscrierile se fac aici.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ