DISTRIBUIȚI

Două proiecte de baze sportive de tip I, cu teren sintetic de fotbal, au fost aprobate simultan de Compania Națională de Investiții, la Timișoara și Petroșani. Ei bine, în timp ce în Valea Jiului, construcția e aproape gata, la Timișoara deocamdată se organizează șantierul, în așteptarea documentației!

Baze sportive de tip I mai există în țară, destul de multe. Ele sunt baze pentru antrenamente și sport de masă, nu pentru competiții sportive profesioniste. Aceste baze făcute de CNI prevăd un teren sintetic de fotbal de dimensiuni mari, dar și un teren mai mic pentru handbal, baschet și minifotbal. De asemenea, baza va avea o tribună mică, cu 500 de locuri, vestiare, plus parcare. Ei bine, la Petroșani, construcția bazei, una deloc complicată, e aproape gata.

La Timișoara, birocrația a încetinit proiectul. A durat luni de zile până ce Agenția pentru Protecția Mediului Timișoara a dat avizul de mediu. Acum, se așteaptă autorizația de construcție, pe care o emite primăria. Luni, s-a solicitat documentul, așteptat zilele acestea. După ce iese autorizația, va putea să înceapă efectiv șantierul. Acum, firma care a câștigat licitația, aceeași care face baza de la Petroșani, s-a ocupat de achiziția materialelor pentru a putea demara șantierul.

Din cauza că avizele pentru bază au luat atât de mult timp, proiectul a fost blocat de CNI. Acum, după ce va ieși autorizația de construcție, urmează să se deblocheze finanțarea. ”Cei de la CNI ne-au spus că atâta timp cât nu putem ridica o bază de 1,5 milioane de euro, nu putem vorbi de săli mari și stadioane la Timișoara”, ne-a declarat viceprimarul Cosmin Tabără.

Termenul de finalizare a bazei e de 9 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ