Marți, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara vine scriitoarea Veronica Balaj. Ea își va lansa cel mai nou volum, ”Rotirea neamurilor”.

Născut la Oșorhei, Veronica Balaj a lucrat inclusiv la Studioul de Radio din Timișoara. Autoarea are peste 30 de cărți publicate, și a avut lansări de carte și la New York sau Montreal, plus în marile capitale europene. Balaj este jurnalistă, dar și poetă, prozatoare și membră a Uniunii Scriitorilor din România. Balaj este membră și a Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Canada, a Asociaţiei „Aut Pro Rom” din Austria, a Asociaţiei Internaţionale „Athanor” din Roma, membră a Academiei Româno-Americane și membră a Academiei „Citta di Roma”.

Scriitoarea a primit mai multe premii de-a lungul carierie Premiul „Pro Cultura” acordat de Radio România, Timişoara (2018); Premiul de Excelenţă al USR, Filiala Timişoara (2000); Premiul Festivalului Internaţional de Poezie DON LUIGI di LIEGRO – Roma (2008); „Diploma di Mérito” conferită de Accademia „Citta di Roma” (2008), Diploma de merit a Asociației Scriitorilor din Spania; Diplomă la Nikolaus Lenau Festival, Viena; Cerneala albastră, Tel-Aviv; Diploma Asociației Literare din Montreal, Canada.

La evenimentul de lansare a cărții vor lua cuvântul și criticii literari Cornel Ungureanu și Claudiu T. Arieșan, și scriitorul Ion Marin Almăjan. Amfitrion este Dan Poenaru, șeful editurii de la UMFT. Evenimentul începe marți, ora 17, în Sala Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ