DISTRIBUIȚI

Toată săptămâna aceasta, începută luni, 9 mai, de Ziua Europei, este marcată de evenimentul Eramus International Week la Universitatea de Vest din Timișoara. Evenimentul, organizat anual, a revenit la formatul fizic.

În 2019, Erasmus International Week a fost declarat model de bune rpactici, iar în 2020 și 2021, a trebuit să ”supraviețuiască” online. Anul acesta sunt peste 90 de participanți, cadre didactie și personal administrativ din universitățile partenere Eramsu. Este vorba de eameni sosiți din peste 20 de țări, de pe patru continente: Albania, Armenia, Azerbaigian, Bosnia şi Herţegovina, Brazilia, Bulgaria, Egipt, Franţa, Georgia, Germania, India, Indonezia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii, Tunisia, Turcia, Serbia, Ucraina, Uzbekistan. tema centralăe ste internaționalizarea învățământul superior în contexutl crizei sanitare și a celei geopolitice.

Participanții au ocazia să participe la traininguri susținute de de experţi din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, dar și din cadrul UVT. Iată și temele propuse: mobilităţile internaţionale în noul program Erasmus+; digitalizarea proceselor de predare şi învăţare şi impactul lor asupra relaţiilor internaţionale în învăţămâtul superior; iniţiativa European Universities şi Universitatea Europeană UNITA, din care UVT face parte ca membru fondator; obiectivele internaţionalizării educaţiei în contexte de criză (pandemie, conflicte geopolitice). Zilnic, se fac activități de schimb de bune practici în cooperarea internațională, pecum activităţi de tip mutual learning workshop, mobility cafe, job shadowing.

De asemenea, sunt organizate activități de predare și opt din cele 11 facultăți ale UVT. ”Universitatea de Vest din Timișoara inovează permanent și, iată, acum a devenit o universitate a alianțelor europene. UVT continuă să îşi demonstreze rezilienţa şi să fie una dintre cele mai active universităţi din România în ceea ce priveşte cooperarea internaţională în general şi implementarea programului Erasmus+ în particular. Europa este aici, la UVT!”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Firește, se pune accente și de promovarea internațională a UVT, dar li a orașului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ