SCM Timișoara s-a impus cu 74-69 în al doilea meci cu CSM Baschet Petrolul Ploiești și ia o opțiune serioasă pentru salvarea de la retrogradare. Marți, elevii lui Dragan Petricevic au câștigat și la Arad, iar acum lupta se mută în Regat.

Jocul a început bine pentru gazde, care au avut repede 7-1, ină ploișetenii au revenit repede, iar primul sfert s-a terminat la scorul de 18-18. Miza enormă a jocului, al doilea dintr-o serie unde e nevoie de trei victorii, s-a văzut și în faptul că din debutul sfertului doi, ambele echipe ieșeau cu om în apărare la conducătorul de joc al adversarului. S-a marcat puțin, iar oaspeții recuperau în serie defensiv, însă nu reușeau să înscrie. Cu două minute înainte de pauză, Timișoara a avut 31-22, însă din două trițe, oaspeții au făcut săs e intre la pauză cu 31-28.

După trecerea pe la vestiare, Timișoara  marcat câteva coșuri consecutive au dus-o la 44-30. Astfel, ploieștenii, cu toate că tot încercau să recupereze cu aruncări de 3 puncte, au fost mereu nevoiți să alerge după revenire. Sfertul trei s-a terminat 50-40, însă, până la urmă, mâna bjnă de la trițe a oaspeților i-a dus la 52-51 după 32 de minute de joc. Timișorenii au avut însă și ei încheietura sigură și s-au distanțat, astfel că finalul, cu ambele echipe în penalizare și aruncând de la libere, nu a putut face diferența pentru ploieșteni.

Mitrovic a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 25 de puncte, urmat de Mirkovic, cu 19, Schipor, cu 9, Gajic și Kesar, cu câte 5 puncte fiecare, Petrescu și Scot Grayson, fiecare cu 4, Simmons, cu 2 puncte, și Lazar, cu 1 punct. Brkic a fost cle mai bun marcator al ploieștenilor, cu 21 de puncte.

Dragan Petricevic a invocat o situație din sală pe care o vom dezvolta într-un articol mâine, și a spus că apărarea a decis meciul. ”Mie personal mi s-a făcut rău în timpul meciului. De abia mă mișc, am luat magneziu. Orice meci jucat acasă, aparent, îți dă un avantaj. Dar totdeauna presiunea este uriașă, deoarece într-o serie echilibrată, echipa care pierde acasă pierde foarte mult. Noi am avut situațiile noastre care ne-au dat un pic de emoții în pregătirea acestui meci. Astăzi a fost și un film. Eu am crezut că e Brigada Diverse. La ce se întâmplă aici în ultima perioadă, cred că Brigada Diverse era mai potrivită ca denumire. Chiar au zis cei de la sala că Pesic poate fi plutonierul Căpșună. A fost presiunea rezultatului, teamă să nu pierzi meciul. Eu zic că totuși l-am controlat. Ne-a amenințat serios Ploieștiul de câteva ori, mai ales atunci când a topit diferența pe care am avut-o, de 14 puncte. Dar echipa a reacționat bine și una peste alta, eu consider că este o victorie muncită și meritată. Aceste emciuri vor fi atât de echilibrate, pentru că sunt două echipe care au câțiva jucători de valoare. Mai ales Ploieștiul are câțiva jucători de valoare individuală foarte-foarte buni. Noi nu avem jucători cum sunt acești Funderburk sau Johnson, care rezolvă foarte mult din jocul unu la unu. Nu suntem așa strucutrați. Suntem structurați mai mult pe tacticizare. Uneori reușim, uneori nu. Nu l-am blocat pe Funderburk, noi am dorit ca apărarea să decidă aceste meciuri”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Antrenorul oaspeților e convins că se va ajunge la decisivul de la Timișoara, astfel că asta înseamnă că e optimist că echipa sa va câștiga ambele jocuri acasă. ”Toate meciurile seriei vor fi la fel, strânse. Nu ne-au intrat unele aruncări de 3 puncte, nu am prins unele recuperări defensive. Asta a făcut diferența astăzi. Și meciul trei va fi la fel. Oricum le jucasem pe toate la victorie. Dar vom juca acasă, cu fanii noștri. Azi fanii Timișoarei au făcut o treabă bună. Noi vom continua. Nu avem de ales, decât să câștigăm acasă. Momentul-cheie a fost când mai erau 40 de secunde de jucat. Ei au prins recuperarea defensivă, au marcat și acolo a fost posesia-cheia. Au condus tot meciul, dar am fost aproape. Cred că ne vom întoarce aici”, a spus Tomic.

Următorul meci se va juca luni, la Ploiești. Ora nu este încă stabilită. Dacă Timișoara va câștiga, se va salva, și seria se termină cu retrogradarea prahovenilor. Dacă petrolul bate, seria va continua cu alt meci miercuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ