Astăzi este Ziua Internațională de luptă împotriva violenței asupra femeilor, iar Organizația Femeilor Liberale a decis să facă o campanie de conștientizare a situației din țara noastră. Campania poartă numele de „Solidare împotriva violenței asupra femeilor”.
Campania începe astăzi, cu un flashmob și pliante. Campania va ține 16 zile și va dura până la 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului)”În timpul celor 16 zile de activism pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, OFL Timișoara și OFL Timiș vor organiza mai multe tipuri de activități începând din data de 25 noiembrie cu o campanie online, continuat cu un flash-mob la care, în semn de solidaritate, vor fi invitați să participe și colegii liberali și se vor distribui pliante cu informații relevante despre diversele forme de violență și principalele instrumente de protecție la care pot apela victimele, respectiv ordinul de protecţie și ordinul de protecție provizoriu, precum și liniile telefonice gratuite, la care acestea pot cere ajutor”, spune Mihaela Valcovici, președinte OFL Timișoara.
În aceste peste două săptămâni se va milita pentru egalitate de gen. ”Campania «Solidare împotriva violenței asupra femeilor» își dorește să conștientizeze societatea asupra magnitudinii fenomenului violenței de gen și a implicațiilor lui fizice, psihice, economice și sociale pentru femeile victime, să informeze cu privire la legile care le protejează siguranța și sancționează comportamentele agresive. Pentru că lupta pentru protejarea drepturilor omului reprezintă responsabilitatea pe care fiecare individ sau grup o are față de ceilalți, OFL vă invită în cadrul celor 16 zile de activism împotriva violenței de gen la solidaritate cu victimele discriminărilor și a tuturor formelor de violență, la denunțarea și responsabilizarea agresorilor acestora. Deoarece siguranța și integritatea fetelor și femeilor sunt importante!”, a adăugat Sorina Alexandra Ciurlea, președinte OFL Timiș.
Conform statisticilor, una dintre aptru românce a suferit o agresiune fizică sau sexuală. În UE, 33% dintre femei au resimțit violența domestică sau sexuală, 22% au suferit astfel de situații din cauza unui partener, air 55% au fost hărțuite sexual.