DISTRIBUIȚI

Primăria nu a cumpărat certificatele verzi pe care Colterm e obligată să le cumpere, deoarece poluează, iar astfel, societatea e amenințaăt de o amendă imensă. Chiar dacă unele partide precum PSD vorbesc despre un iminent dezastru, reprezentanții liberalilor din Timiș la București apr să fei ceva mai relaxați.

Pe scurt Colterm trebuie să cumpere anual certificate verzi, deoarece poluează. Autoritățile nu au avut suma necesară, iar termenul de 30 aprilie a fost depășit. De altfel, Fritz a evitat să comunicae clar ceva. Totuți, amenda e de 21 de milioane de lei, iar achiziția tot trebuie făcute, fapt pentru care s-a cerut ajutor la Guvern. Liberalul Bogdan Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului spune că banii de la centru vor sosi curând. ”De la Timișoara a plecat o notă. Pe actualul proiect sunt mai multe localități, din mai multe județe. Colterm nu primește bani, pentru că s-ar considera ajutor de stat. Proiecteul a plecat de la Ministerul Dezvoltării la Ministerul Finanțelor. Sunt șanse ca în următoarea ședință de Guvern să se aprobe, dacă mă întrebați pe mine, în cel puțin o săptămână”, a spus Ghelbere, care a adăugat că dacă un proiect de pe listă, din alt oraș, nu e în regulă, va încurca și banii pentru Colterm.

Fostul consilieri personal al lui Alin Nica spune că CET Arad a reușit să își revină și se poate face asta și la Timișoara. ”Vor folosi gaz și vor produce curent. CET-urile produce curând, pe lângă faptul că se produce apă caldă. După câte am văzut eu, eu cred că în doi ani, în Arad, producția de curent și de apă caldă va deveni rentabilă. Vor folosi faz amestecat cu hidrogen și panouri solare. Eu cred că CET-ul din Timișoara poate fi salvat, dar pentru asta trebuie un management bun, pentru asta trebuie lăsate la o parte imixtiiunile politice, trebuie să cauți oamenii potriviți, să începi să faci ceea ce trebuie să faci. Noi le-am pus toate instrumentele la dispoziție”, a mai adăugat Ghelbere, care econvins că la Timișoara nu s eva repeta povestea de la Deva, cu termocentrala de la Mintia.

Deputatul liberal Cosmin Șandru spune că actualul primar doar se plânge de problema Colterm, de când a veni la putere, și crede că era mai bine să fi rămas vechiul director, Emil Șerpe.”De când a preluat Dominic Fritz, a fost doar haos. S-a schimbat fostul director cu unul care a avut probleme penale. Nu știu dacă s-au făcut presiuni asupra vechiului director, am văzut că se fa cunele presiuni vizavi de directorul de la Horticultura. Nu cred că este corect să se facă presiuni asupra directorilor. Dacă nu-ți ating obiectivele de performanță, da, e normal să fie schimbați. Nu se vede o coerență în management. Suntem la al treilea director, au fost doi directori schimbați, au schimbat consiliul de administrație, au venit cu acel concordat. Trebuie aduși profesioniști și luate niște decizii, nu ne putem plânge. Cu fostul director, de bine de rău știa probleme tehnice, cu el societatea a fost împinsă, dar nu a ajuns niciodată la problemele de acum”, a spus Cosmin Șandru.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ