La multe zile ”după Scripturi”, PNL Timiș emite un comunicat anonim în care critică noile declarații ale USR. Este vorba de comentariul actualului primar despre faptul că fostul edil e urmărit penal, alături de alți foști angajați din instituție, într-un dosar privind un imobil cu o autorizație de construcție cu probleme.

Interesant este că se revine la un obicei care se tot petrece la aprtid din când în când, și anume, printre comunicatele asumate, inclusiv cu citate, apare din când în când o anonimă scrisă agresiv. Acum, în numele filialei Timiș, useriștii sunt numiți ”trompete”. ”Grupul consilierilor locali PNL Timișoara atrage atenția asupra dublului mesaj folosit de comunicatorii din USR. Nu este prima oară când punctajele USR Timiș sunt făcute într-o notă ipocrită greu de digerat. Cazul recent al fostului primar Nicolae Robu, chemat la DNA ca să dea lămuriri pentru o autorizație de construcție a unui imobil construit ilegal a stârnit obișnuitele atacuri furibunde ale trompetelor USR. Dirijorul corului a fost, ca de obicei, primarul Dominic Fritz, care a sărit la gâtul fostului primar acuzându-l înainte ca o instanță să se fi pronunțat. Cunoaștem deja tribunalele poporului USR-ist, dar ne este din ce în ce mai greu să acceptăm fățărnicia de care USR-iștii dau dovadă zi de zi” se arată în comunicatul PNL.

Aceeași voce fără nume explică și cazul lui Robu, altfel, neagreat de conducere liberalăa ctuală a filialei. ”Ca să înțeleagă și corul de la USR ce se întâmplă în cazul dosarului penal al fostului primar pe tema imobilului construit ilegal din str. Muncitorilor nr.47, le spunem (și documentele care susțin afirmațiile sunt chiar la ei în Primărie) că, în condițiile în care pentru imobilul de pe Muncitorilor instanța civilă a anulat Autorizația de Construire, la fel ca în cazul colegei de partid a primarului, Aida Szilagyi, iar în dosarul penal era deja începută urmărirea penală in REM pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată, actualul primar a semnat o nouă Autorizație de Construire pentru imobilul din str. Muncitorilor. Concret, pentru acest imobil administrația Fritz a emis un nou Certificat de Urbanism în 6 iulie 2022: CU Nr. 1950. Acest nou Certificat de Urbanism a fost verificat pe partea de legalitate de Inspectoratul de Stat în Construcții în decembrie 2022, iar în urma controlului au fost constatate nereguli și s-au dispus măsuri conform Procesului-Verbal de Control nr. 10154/14.12.2022. În 30 ianuarie 2023, primarul Fritz a semnat o nouă Autorizație de Construire pentru imobilul din str. Muncitorilor”, se mai arată în comunicat.

Bineînțeles, liberalii subliniază că USR acoperă cazul altfel scandalos al casei unifamiliale transformată de fmailia Aidei Szilagyi în bloc. ”Mai mult, aceeași administrație Fritz a reluat procedura de obținere a autorizației de construire pentru imobilul doamnei Szilagyi aflat într-o situație similară cu clădirea de pe strada Muncitorilor. Poate nu ar fi rău ca procurorii să își îndrepte atenția și spre acest caz. Dar, până la finalizarea anchetelor și a proceselor, dacă va fi cazul, îi rugăm pe colegii de la USR să încerce să se abțină de la atacuri nefondate și de la acest obicei, extrem de nociv pentru democrație de a se substitui instituțiilor care trebuie să ancheteze și să stabilească vinovății”, se mai rată în comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ