DISTRIBUIȚI

Consilierii locali timișoreni vor avea astăzi pe mes,e în ședința extraordinară de plen, un proiect pentru majorarea substanțială a prețului gigacaloriei. Aleșii locali liberali spun că vor propune o majorare cu doar puțin peste 20% și se vor opune ideii primarului Fritz, de dublare.

De altfel, cei de la Colterm au propus ca prețul să fie chiar triplu, pentru ca apoi Fritz să spună că e evident că timișoreni nu pot suporta o asemenea majorare. ”Dublarea sau triplarea prețurilor arată doar faptul că nu există soluții clar determinate, că s-a tergiversat luarea deciziilor, că nu a existat, un an întreg, un plan de restructurare și de eliminare a pierderilor. Suntem conștienți că la Colterm a existat o gestiune nu tocmai bună în trecut, dar asta nu e un motiv pentru care să lăsăm oamenii fără căldură și apă caldă”, spune cei opt consilieri liberali rămași după exclduerea oficială din partid a lui Raul Ambruș.

Viceprimarul Cosmin Tabără spune că nu e normal ca gafele administrative din egstionarea Colterm să fie suportate de timișoreni, care vor ajunge să se debranșeze de la sistemul centralizat în asemenea condiții. ”Nu este normal ca incompetența în administrarea Colterm să fie aruncată doar în spatele consumatorului casnic, mai ales că termoficarea centralizată în acest timp se adresează unui număr de peste 100.000 de timișoreni. Dublarea sau chiar triplarea prețului va avea efecte contraproductive, pentru că ne vom regăsi în situația în care mii de consumatori vor depune cereri de debranșare și toate eforturile nu se vor mai justifica în viitor”, spune Tabără.

Vicele liberal amintește de gafele administrative precum ideea nerealistă a unui concordat preventiv, numirea directorului Bogdan Nanu , introducerea în Consiliul de Administrație a unor oameni votțai cu girul lui Ambruș, care au foost în trecut în aceeași ipostază, și insolvența fără a achiziționa stocuri de cărbune. ”Aruncarea a tot ce e rău în trecut, fără a-și asuma nimeni eșecul din acest an, concordatul, directorul numit cu probleme penale, readucerea în Consiliul de Administrație a unor membri care au mai făcut parte din conducere, lipsa unui plan de restructurare și eliminare a pierderilor, intrarea total nepregătiți în iarnă și în insolvență, fără a face un stoc minim de cărbune, arată că, în ultimul an,  gestiunea a fost proastă și a generat situația de acum”, mai punctează Tabără.

Președimtele PNL Timișoara spune că ura trebuie lăsat deoparte. ”Toate trebuie corelate într-un program, ținând cont, desigur, și de faptul că societatea Colterm se găsește în insolvență. Ura, vorbele grele, dublarea sau triplarea prețurilor nu rezolvă problema asigurării căldurii. Deși este târziu, dialogul între toate părțile implicate și propunerile concrete sunt singurele soluții în acest moment”, a mai spus vicele liberal.

Comunicatul nu pomenește deloc că Raul Ambruș, intrat în Consiliul Local Timișoara pe listele PNL, a votat deja majorarea de taxe și impozite pentru timișoreni fără vreun stres sau remușcare. Cel mai probabi,, Ambruș va vota așa cum îi cere USRPLUS, cu menținerea într-o poziție bună în primărie a Sandrei Greblă și a prietenilor săi în consilii de administrație drepte jalnică monedă de schimb pentru lovirea în timișoreni.

LĂSAȚI UN MESAJ