Deși în weekend au fost foarte multe evenimente culturale în oraș, se pare că cei din PNL Timiș nu au fost captați, și au ales să dea mesajele de campanie electorală. Supărați că primarul Dominic Fritz a criticat Guvernul (încă) condus de Nicolae Ciucă, liberalii au dat un comunicat anonim în care spun că edilul e incapabil.

În goana după like-uri, Dominic Fritz a avut o postare sâmbătă în care se lamentează că în plină criză, Guvernul care a și provocat-o la proporțiile actuale. încearcă să facă niște economii. Fritz era deranjat de tăierea de 10% la cheltuieliel cu bunurile și serviciile. Desigur, useristul este ipocrit pe termen lungă, căci a câștigat alegerile susținând sus și tare că aparatul de stat cheltuie prea mult, dar a susținut mărire organigramei Direcției de Asistență Socială cu salarii imense. Prilej pentru PNL să sară la ”beregata” sa. ”Dominic Fritz este în stare de orice pentru a-și ascunde incompetența administrativă. Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare anunțate de Guvernul Ciucă au stârnit o reacție cel puțin bizară din partea primarului Timișoarei, care pare să fi uitat ce a promis în campania electorală din 2020 când striga din toate puterile că trebuie reduse cheltuielile publice”, spun liberalii.

În condițiile în care Timișoara nu a tăiat din iluminat publci atunci când alte orașe, precum Aradul condus din umbră tot de Falcă, bifa această măsură fără respect față  de cetățeni, Fritz a pomenit în postarea sa de economii la acest capitol. Liberalii îi spun să mai taie din cotnractele de consultanță. ”Dominic Fritz spune că orașul care l-a ales să se ocupe de problemele administrației locale va avea de suferit din cauza reducerii cu 10 procente a cheltuielilor cu bunuri și servicii. În mod foarte ciudat, primarul Fritz afirmă că va tăia din banii pentru iluminatul și curățenia orașului, amenințându-i practic pe timișoreni cu întunericul și mizeria, după ce la capitolul opritul căldurii și apei calde în timpul iernii a confirmat cu brio. Interesant este că primarul Fritz nu a reușit să citească tot ce prevede acest capitol bugetar, sau a citit dar nu vrea ca cetățenii să știe că la cheltuieli cu bunuri și servicii intră și plata deplasărilor, consultanța și expertiza, dar și cheltuielile judiciare. De ce nu ar putea să taie 10% de la aceste capitole? De ce trebuie să taie de la curățenie și iluminat?”, spune liberalii.

Interesant este că în comunicatul anonim al PNL, căci partidul dă tot mai multe astfel de ”epistole” neasumate presei în ultima vreme, iar în sediu nu a mai fost nicio conferință de 4 luni, se reia ceea ce reroșa și Nicola eRobu lui Fritz, experiența de lider și management foarte săracă de dinaintea alegerilor. ”Există două răspunsuri posibile. Primul ar fi că nu înțelege nimic din administrație și nu e capabil să conducă un oraș ca Timișoara, căci, desigur, atunci când dirijezi un cor de amatori nu ai de-a face cu capitole bugetare. Dacă așa stau lucrurile ar trebui să se întoarcă la corul lui. Al doilea răspuns posibil ar fi că nu poate tăia de la aceste capitole pentru că ar supăra clientela de partid care nu i-ar mai finanța apoi campania electorală, nu s-ar mai putea plimba prin lume pe banii timișorenilor și nu s-ar mai putea judeca cu toți funcționarii publici pe care i-a atacat și i-a jignit în ultimii ani”, mai punctează PNL.

Comunicatul anonim are un final care se vrea a fi enigmatic, despre instituțiile statului. ”Ne-am bucura sa aflăm care e răspunsul lui Dominic Fritz și care e varianta corectă. Dacă nu ne răspunde el, poate se găsesc instituții ale statului care pot da un răspuns în cunoștință de cauză”, mai sșune partidul tot mai anonim al liberalilor.

LĂSAȚI UN MESAJ